מנת הדגל של קים ג'ונג און (צילום: CNN)
מנת הדגל של קים ג'ונג און | צילום: CNN

לקראת פסגת השלום בין שתי הקוריאות, מחווה מרגשת מצד הצפון: קים ג'ונג און, שליט קוריאה הצפונית, שלח את השף הראשי של מסעדת היוקרה בפיונגיאנג על מנת להכין את מנת הדגל של הצפון. צעד זה נעשה כחלק מחשיפת תפריט הארוחה המשותפת שיקיימו נציגי שתי המשלחות שייפגשו ביום שישי הקרוב באזור המפורז בגבול.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ביום שלישי חשפה ממשלת קוריאה הדרומית את התפריט המלא של הארוחה המשותפת ביחד עם פירוט על כל אחת מהמנות שיוגשו וההשראה מאחוריהן. לתפריט שהוצג משמעות מיוחדת כי למנות השונות סמליות ומשמעות היסטורית בקוריאה.

המנה הבולטת בתפריט - אטריות קרות מפיונגיאנג או בשמה הקוראני "פיונגיאנג ניינגמיון" - מנה אהודה בשתי המדינות, שפותחה לכדי שלמות בעיר הבירה של הצפון.

סלט תמנונים קר שיוגש בפסגה (צילום: CNN)
סלט תמנונים קר שיוגש בפסגה | צילום: CNN

השף המתמחה במנה חצה הבוקר את הגבול ביחד עם מכונה מיוחדת לייצור האטריות, זאת בשביל שהמשלחות יוכלו ליהנות ממנה טרייה בזמן הפסגה. בתפריט שפורסם על ידי הממשל בסיאול נמצאות גם שלוש מנות מקומיות מעירם של מנהיגי הדרום שאירחו בעבר ועידות שלום עם נציגי השכנה מצפון. שאר המאכלים ייצגו אזורים שונים בשתי המדינות.

אז מה יכלול התפריט? סלט תמנונים קר, לביבת תפוח אדמה שוויצרית בסגנון קוריאני שתוגש כמחווה לתקופת לימודיו של קים ג'ונג און במדינה, כופתת "פיונסו" עם מלפפון ים, מנת ברביקיו קוריאני שמקורה בעיר ממנה בה קמה חברת הרכב הדרום קוריאנית "יונדאי",ו-'ביבימבאפ' - מנה קוריאנית קלאסית.

מוס לשלום - הקינוח בסוף הפסגה (צילום: CNN)
מוס לשלום - הקינוח בסוף הפסגה | צילום: CNN
לקינוח יקבלו האורחים מוס מנגו שיוגש כסמל ל"אנרגיה החדשה שנכנסה לשיחות השלום", ספל תה פטריות ייחודי מצפון קוריאה ועוגת אורז שמקורה באי לחוף קוריאה הדרומית, שידוע כ"אי השלום".