נכנע ללחצים מבית: הנשיא האמריקני דונלד טראמפ הודיע היום (חמישי) שהנחה את הסוכנויות הממשלתיות לאחד משפחות של מהגרים שהופרדו לאחר שנתפסו חוצים את הגבול עם מקסיקו באופן לא חוקי. במקביל האישה הראשונה מלאניה, ביקרה היום בטקסס ופגשה מתנדבים שמסייעים לילדים שהופרדו מהוריהם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בכיר אמריקני, שנשאל כיצד הממשל הפדרלי ישנה את מדיניות האכיפה, אמר לוושינגטון פוסט כי סוכני ההגנה על הגבול הונחו להפסיק לשלוח הורים לילדים לבתי משפט פדרליים לצורך העמדתם לדין. "אנחנו משעים את התביעות נגד המבוגרים שמשתייכים למשפחות עד שרשות ההגירה (ICE) תאיץ את המשאבים שיאפשרו לנו להשאיר אותם תחת חסותנו", הבהיר.

לדבריו, ל-ICE אין "יכולת מעצר" שתאפשר להחזיק משפחות רבות במעצר ולכן הורים וילדים רבים ככל הנראה ישוחררו ממעצר בזמן שהם ממתינים לשימוע. הבכיר הוסיף, בביקורת על הצו של טראמפ, כי בכירים ברשות לא ידעו מה הצו החדש ינחה אותם לעשות - עד לרגע בו פורסם הצו.

מחנה לילדי מהגרים שהופרדו מהוריהם בטקסס (צילום: רויטרס, חדשות)
מחנה לילדים שהופרדו מהוריהם | צילום: רויטרס, חדשות

בינתיים רעייתו של הנשיא, הגברת הראשונה מלאניה טראמפ ביקרה היום בארגון רווחה התנדבותי שפועל למען ילדי המהגרים הלא חוקיים ובמרכז של כוחות הגנת הגבול. מטרותיה של רעיית הנשיא היא לראות כיצד הממשל האמריקני יכול לסייע לילדים ולבני משפחותיהם.

אתמול הודיע הנשיא שהוא נסוג ממדיניות ההגירה השנויה במחלוקת שהציתה ביקורת חריפה בתוך ארה"ב ומחוצה לה, כשחתם על צו נשיאותי ששם סוף להפרדה של ילדי מהגרים בלתי חוקיים מהוריהם בגבול מקסיקו-ארה"ב. הצו קובע כי משפחות המהגרים ייכלאו יחד לאחר שנתפסים חוצים את הגבול באופן לא חוקי. משרד המשפטים האמריקני פנה לבית המשפט הפדרלי לאפשר את כליאת המשפחות ליותר מ-20 יום ברצף - הגבול העליון לכליאה המשותפת כעת.

טראמפ (ארכיון) (צילום: רויטרס, חדשות)
טראמפ (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

עוד נקבע בצו כי הורים עם ילדים ידלגו לקדמת התור בטיפול בבקשות ההגירה שלהם. עם זאת, בממשל מבהירים כי אין כל שינוי במדיניות ה"אפס סובלנות", לפיה מי שחוצה את הגבול באופן בלתי חוקי יואשם במערכת המשפט הפלילית. "אנחנו שומרים על אחדות המשפחה ובו זמנית מבטיחים שיהיה לנו גבול עוצמתי מאוד", אמר טראמפ מיד לאחר שחתם על הצו בחדר הסגלגל.

סרטונים של צעירים כלואים בכלובים וקלטת שמע של ילדים בוכים עוררו זעם ציבורי בארה"ב, החל מאנשי דת ועד אנשי עסקים משפיעים. גם מחוץ לגבולותיה נשמעו גינויים רבים נגד המדיניות הבעייתית, בין היתר מצד האפיפיור פרנציסקוס.