חגיגה: 5:0 במשחק הפתיחה במונדיאל
אחרי טקס הפתיחה המסורתי, שכלל הופעה של כוכב הפופ הבריטי רובי וויליאמס, מיצגים ונאום של נשיא רוסיה פוטין - היה גם משחק כדורגל. רוסיה, המארחת, הביסה את סעודיה בתוצאה 5:0. אליפות העולם בכדורגל תימשך כחודש והגמר ייערך ב-15 ביולי


אחרי המתנה וציפייה של ארבע שנים, אליפות העולם בכדורגל יצאה לדרך. בתום טקס הפתיחה החגיגי, שכלל הופעה של הזמר הבריטי רובי ווילייאמס, מופע מרהיב ונאום של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין - נערך המשחק הראשון בו הביסה הנבחרת המארחת את סעודיה בתוצאה 5:0 באצטדיון לוז'ניקי במוסקבה, שיארח גם את גמר האליפות. המונדיאל יערך במשך חודש ויסתיים ב-15 ביולי.
במהלך המופע, שארך כ-15 דקות, ביצע רובי וויליאמס את השירים "Let Me Entertain You" ו-"Rock DJ" בליווי רקדניות ורקדנים. מופע הפתיחה כלל על פי המסורת הופעות ומיצגים והסתיים בנאום של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

שוער נבחרת ספרד לשעבר, איקר קסיאס, והדוגמנית נטליה וודיאנובה הביאו את גביע העולם לאצטדיון לוז'ניקי במוסקבה.