מחאה יהודית אמריקנית נגד העברת השגרירות: כמאה יהודים-אמריקנים הפגינו אתמול (שני) בוושינגטון נגד העברת שגרירות ארצות הברית בישראל מתל אביב לירושלים. המפגינים, צעירים ברובם, מחו על מדיניותה של ישראל כלפי הפלסטינים בעזה ואף הביעו צער על 59 ההרוגים במסגרת העימותים עם כוחות עזה סמוך לגדר הגבול.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הפעילים מחו, שרו ושוחחו מחוץ למלון טראמפ הממוקם בשדרות פנסילבניה בבירה, וביטאו את התנגדותם להעברת השגרירות ולמה שלדבריהם נראה ככיבוש ישראלי במזרח ירושלים.

"אנו מגנים את העברת השגרירות. אנו יודעים כי המהלך יוביל להחרפת הכיבוש ולהעמקתו בירושלים", אמר איתן מילר, אחד המפגינים. "ישנם 370 אלף פלסטינים המתגוררים בירושלים בלי שוויון זכויות כמו לשכניהם היהודים, כך שאנו יודעים ששום דבר טוב לא יכול לצאת מהעברת השגרירות".

טקס העברת השגרירות, אתמול (צילום: SKY NEWS)
טקס העברת השגרירות, אתמול | צילום: SKY NEWS

כמו כן הניפו המפגינים, שצעדו לעבר כיכר החירות בעיר, שלטים שעליהם נכתב "צעירים יהודים מתנגדים לשגרירות הכיבוש של טראמפ" ואף לבשו חולצות שעליהן הכיתוב "עתיד יהודי דורש את חירות הפלסטינים".

לילה ויינטראוב, מפגינה נוספת, ציינה כי חלק מדור היהודים הצעיר בארצות הברית שונה באופן מהותי מהדור הקודם בכך שהוא שואף שקולו יישמע: "אנו עובדים ברצינות על מנת לשנות את המציאות ולהפוך להיות מנהיגים המתנגדים לכיבוש".

איימן עודה (צילום: החדשות)
מחאות מחוץ לקטס, ח"כ עודה | צילום: החדשות

אתמול מחו כ-200 בני אדם נגד העברת השגרירות מחוץ לבניין שבו התקיים הטקס החגיגי. ח"כ איימן עודה, ממובילי המחאה, תקף בחריפות את היוזמה האמריקנית והאשים את ישראל ב"טבח במצח נחושה" בהתייחס לאירועים האלימים בגבול הרצועה.

גם ברחבי העולם עוררה העברת השגרירות גל מחאות: דרום אפריקה הודיעה כי תחזיר את השגריר שלה בעקבות האירועים האחרונים ואילו צרפת וגרמניה הביעו דאגה והדגישו כי "זכותכם להגן על עצמכם - אך שמרו על מידתיות".