השחקן ג'רר דפרדייה (צילום: רויטרס)
השחקן ג'רר דפרדייה | צילום: רויטרס

צרפת רושמת הצלחה מרשימה בהפחתת מספר המעשנים - בין 2016 ל-2017 ירד מספר המעשנים במדינה בכמיליון בני אדם. "זו ירידה שלא ראינו שנים", התגאו במשרד הבריאות הצרפתי שפרסם את הנתונים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במשרד מרוצים במיוחד מהירידה בכמות המעשנים בגילאי העשרה והמעשנים מהשכבות הנמוכות. כמו כן, הדגישו כי הירידה הדרמטית היא תוצאה של מדיניות ארוכת שנים נגד העישון. כחלק ממדיניות זו החלו להדפיס במדינה תמונות אזהרה על חפיסות הסיגריה והשיקו קמפיינים כדוגמת "חודש ללא עישון". בנוסף, ננקטו צעדים כלכליים לעידוד שימוש בתחליפי הטבק שמסייעים להתגבר על ההתמכרות במקביל לעליית מחירי הסיגריות במדינה.

העולם העשיר ממכר את העולם העני (צילום: CNN)
העולם העשיר ממכר את העולם העני | צילום: CNN

מהנתונים שפרסם משרד הבריאות הצרפתי עולה כי ב- 2016 אחוז הצרפתים שעישנו מדי יום עמד על 29.4%, בעוד שב-2017 אחוז המעשנים ירד ל- 26.9%. בסך הכול בשנת 2016 עישנו 13.2 מיליון צרפתים וב-2017 12.2 מיליון. "הטבק פוגע באי-שוויון", אמרה שרת הבריאות הצרפתית אגנס בוזין. "הוא תוקף במיוחד את החלשים ביותר ומזיק במיוחד להם".

על פי הBBC מחקר שנערך בשנה שעברה מצא כי למרות עשרות שנים של מדיניות נגד העישון - עדיין מספר המעשנים בעולם עולה בשל הגידול באוכלוסייה העולמית. אחד מכל עשרה מקרי מוות בעולם נובע כתוצאה מעישון. ניתוח הרגלי העישון השונים בכל מדינה מלמדים, על פי המחקר, כי "מגפת העישון מיוצאת מהעולם העשיר למדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית".

היעד: 15% מעשנים תוך 5 שנים (צילום: ארגון הבריאות העולמי, חדשות)
ארגון הבריאות העולמי מקדם פרסום מגעיל | צילום: ארגון הבריאות העולמי, חדשות

בארגון הבריאות העולמי מנסים להילחם במגמה הזו וטוענים שהתמקדות באיסור פרסום סיגריות מוכחת כשיטה מוצלחת להורדת כמות המעשנים. כמו כן, נמסר מהארגון כי 78 מדינות, המרכיבות בסך הכול כמחצית מאוכלוסיית העולם, נוקטות כבר היום בשיטות כאלו הכוללות תמונות קשות על אריזות הסיגריות ומניעת פרסום ועידוד עישון.