הם עברו לפולין בין היתר בגלל הזכרונות הקשים, כדי לחפש עקבות של אלו שנרצחו בשואה ואולי גם לנסות להחזיר נכסים שנבזזו. אבל הישראלים שהעתיקו את חייהם לפולין נשארו בגלל סיבה אחרת: השוק הצומח והמתפתח ואפשרויות היזמות הרבות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בפולין צמחה רשת ענפה שנועדה לספק את שני הרצונות העיקריים של הישראלים שעברו להתגורר בה: מצד אחד לא לשכוח את העבר ומצד שני לחיות את ההווה. "הבניין הזה שירת את המשפחה של אשתי בעבר", מספר עו"ד שלום לוי,  בעליו של מלון נוק-נוק ונכסים רבים נוספים.

לצפייה בפרק הראשון בסדרה

אך לא מדובר רק ביזמות עסקית, במקרים רבים ישנו גם האלמנט של עשיית צדק היסטורי: "חמי סיפר לי שכשהוא חזר מברגן-בלזן עם אימו ואחותו, דיירת מהקומה העליונה זרקה עליהם שק תפוחי אדמה שיילכו מפה. כשקיבלתי בסופו של דבר את הבניין, הדיירת הזאת הייתה בחיים והתעקשתי שהיא לא תגור בבניין הזה יותר".

עו"ד שלום לוי (צילום: החדשות)
עו"ד שלום לוי | צילום: החדשות

החיים בפולין עבור ישראלי אינם פשוטים, אבל בסופו של יום נראה כאילו הישראלים שם מצאו סוג של בית: "יש פולנים שאני באמת לא אוהב אותם ולא מסכים איתם אבל יש גם אחרים שאני כן אוהב. לא כולם אוהבים אותי, בכל זאת אני האיש שגובה מהם שכר דירה ומגיש להם צו פינוי אבל מצד שני יש לא מעט אנשים שיחלפו על פניי ברחוב, יחייכו ויגידו שלום יפה".

לצפייה בפרק השני בסדרה

גיא צדקה מתגורר בפולין: חוץ מהיותו בעל חברת ייעוץ עסקי לישראלים שרוצים לעבוד בפולין, הוא גם מחזיק רשת מכונות אוטומטיות ומדריך ישראלים. בנו דניאל בן ה-10 נולד בפולין אך אביו דואג לעדכן אותו גם על מה שאסור לו לפספס בישראל. דניאל הצעיר אוהד של לגיה ורשה וגם של מכבי חיפה: "מרגיש 50% פולני ו-50% יהודי, זה ככה-ככה".