N12
פרסומת

ממשלת הימין באוסטריה נוקטת צעדים בשטח נגד מוסלמים

הממשלה בראשות הקנצלר קורץ, המורכבת גם ממפלגת ימין קיצונית הפועלת נגד מהגרים, החלה בפעולות מעשיות נגד מה שהיא מכנה "אסלאם פוליטי": מסגדים במדינה הממומנים על ידי גורמים זרים ייסגרו ואימאמים הקשורים אליהם יגורשו

חדשות 2
חדשות
פורסם:
מסגד בחברון
צילום: AP
הקישור הועתק
מסגד בחברון
צילום: AP

ממשלת הימין באוסטריה נגד מוסלמים: ממשלת אוסטריה בראשותו של הקנצלר הטרי, סבסטיאן קורץ, הודיעה היום (שישי) כי בכוונתה לסגור 7 מסגדים במדינה שזוכים למימון ממקורות זרים ולנקוט בסנקציות נגד האימאמים של מסגדים אלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בין המסגדים שייסגרו - מסגד שמממנת תנועה טורקית לאומנית בווינה ושישה מסגדים שמנהלת "הקהילה הערבית הדתית" במדינה האירופית. הממשלה האוסטרית פועלת בהתאם לחוק משנת 2015 שקובע כי על קהילות דתיות אסור לקבל כספים ממקורות זרים.

שר הפנים האוסטרי, הרברט קיקל, הוסיף כי בנוסף לצעדים אלה נבדקים גם היתרי השהייה של 40 אימאמים במדינה המועסקים על ידי הקהילה הערבית הדתית, שמפעילה שישה מהמסגדים שצפויים להיסגר. אישורי השהייה של חלק מהם כבר נשללו - והיתר נבדקים.

קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ
קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ | צילום: רויטרס

זהו צעד משמעותי ראשון שנוקטת ממשלת קורץ נגד הקהילה המוסלמית באוסטריה, המונה כ-9 מיליון בני אדם - ממשלה שזכתה לביקורת כבר עם הקמתה, כיוון שהשותפה המרכזית בה היא מפלגת ימין קיצוני שמאמינה בנקיטת יד קשה נגד מהגרים.