N12
פרסומת

בואינג: "לא נמכור מטוסים לאירן"

בעקבות הפרישה האמריקנית מהסכם הגרעין הודיע דובר חברת בואינג כי יבוטלו חוזים שנחתמו מול האירנים והחברה לא תמכור להם מטוסים. החברה הודיעה בעבר כי תכבד את המדיניות האמריקנית מול אירן וכעת משאין לה רישיון להמשיך לסחור היא נאלצת לחזור בה מחוזי ענק שנחתמו

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
עסקאות ענק יבוטלו. ארכיון
צילום: youtube
הקישור הועתק
עסקאות ענק יבוטלו. ארכיון
עסקאות ענק יבוטלו. ארכיון | צילום: youtube

דובר חברת בואינג הודיע היום (רביעי) כי החברה לא תספק מטוסים לאירן, זאת בעקבות הסנקציות שמטילה וושינגטון על טהרן לאחר הודעת טראמפ על פרישה אמריקנית מהסכם הגרעין. זאת על אף חוזי ענק שנחתמו בין חברות אירניות לענקית התעופה.

"בשלב זה אין לנו רישיון למכור מטוסים לאירן", אמר הדובר והדגיש כי לא אכן לא הועברו מטוסים. החברה כבר הצהירה בעבר שתכבד את מדיניות ארה"ב מול אירן, זאת לאחר שבאוינג ואיירבאס קיבלו רישיונות מהממשל האמריקני לסחור עם הרפובליקה האסלמית.

בחודש דצמבר 2016 הודיעה חברת בואינג על הסכם למכירת 80 מטוסים בשווי של 16.6 מיליארד דולר. גם באפריל אשתקד הודיעה על חוזה נוסף שנחתם מול האירנים במסגרתו יועברו 30 מטוסים תמורת שלושה מיליארד דולר עם אפשרות לרכישה של 30 מטוסים נוספים.