N12
פרסומת

דיווח: ארה"ב הסיטה מטוסים רוסיים

מטוסים של חיל האוויר האמריקני הוזנקו לעבר 4 מטוסי קרב רוסיים שחדרו לשמי אלסקה. בין הכוחות התפתח עימות באוויר, שבסופו הוסטו מטוסי הקרב הרוסיים, בהם גם מפציצים, ממסלולם

עמית ולדמן
פורסם:
Su-35 fighter‏‬‏
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
Su-35 fighter‏‬‏
מטוס קרב רוסי, ארכיון | צילום: רויטרס

החזית בין רוסיה לארה"ב מתחממת? רשת "פוקס" האמריקנית דיווחה היום (חמישי) כי חיל האוויר האמריקני יירט שני מפציצים רוסיים ושני מטוסי קרב רוסיים, במרחק של כ-80 קילומטרים מחופי מדינת אלסקה. טרם התקבל אישור רשמי לדיווח, אך נטען כי מטוסי הקרב הרוסיים לא היו חמושים ו"נשארו במרחב האווירי הבינלאומי".

גורמים רשמיים בארה"ב אמרו לרשת "פוקס" כי ארבעת המטוסים הרוסיים - שני מפציצים מסוג Tu-95 שלוו על ידי שני מטוסי קרב מסוג Su-35 - חדרו למרחב האווירי של אלסקה בשעות הבוקר המוקדמות (שעון מקומי). בארה"ב מתייחסים לאירוע כ"פרובוקציה רוסית".

עוד דווח כי שני מטוסי קרב אמריקניים מסוג F-22 הוזעקו לאזור התקרית: זוהי הפעם הראשונה, מאז תום המלחמה הקרה, בה נתקל חיל האוויר האמריקני במטוסי קרב רוסיים מסוג Su-35.

מטוס ההפצצה טופולב 95 הוא מטוס הפצצה אסטרטגי מתקופת המלחמה הקרה: הוא מצויד בארבעה מנועי טורבו-פרופ המאפשרים לו מהירות גבוהה מאוד ביחס למטוסים דומים. המטוס פותח כמענה למטוס ההפצצה האמריקני ה-B-52 המוכר. בשנת 1961 הטיל המטוס את "פצצת הצאר" - פצצת האטום הגדולה והחזקה ביותר שאי פעם נוסתה.