הנסיך הארי חושף לראשונה כי עבר טיפול פסיכולוגי כדי להתמודד עם מותה של אמו - שנים ארוכות לאחר שהלכה לעולמה. בריאיון לפודקסט של כתבת הטלגרף ברייוני גורדון, הסביר הנסיך כי במשך קרוב לשני עשורים העדיף שלא לדבר על מותה של אמו, דבר שהוביל להתמוטטות במהלך שנות ה-20 המאוחרות לחייו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לדברי הנסיך, במשך שנות העשרה שלו הוא הדחיק מחשבות על אמו המנוחה. "דרך ההתמודדות שלי הייתה טמינת הראש בחול", הודה. "סירבתי לחשוב על אמא שלי, כי חשבתי שזה לא יעזור לכלום. חשבתי 'זה רק יגרום לך להיות עצוב, זה לא יחזיר אותה'".

לדבריו, "לא נתתי לרגשות שלי להיות חלק משום דבר, וניסיתי להתנהג כמו בן 20-ומשהו רגיל". הנסיך, כיום כבר בן 32, סיפר לגורדון כי עבר התקף חרדה במהלך אירוע מלכותי, ובאירוע אחר היה "על סף להכניס למישהו אגרוף". הוא לא הבין מה גורם להתפרצויות הללו: "פשוט לא ידעתי מה לא בסדר בי".

רק לאחר שהתחיל לדבר על כך עם חבריו, משפחתו ולבסוף גם עם פסיכולוג, הבין כי מדובר בכאב העמוק על מות אמו - בו מעולם לא טיפל - שעשוי להיות זה שפוגע בו.

פועל למיגור הסטיגמות

"התחלתי לדבר קצת עם אנשים, ופתאום כל היגון הזה, שמעולם לא עיבדתי, צף ועלה על פני השטח", שיתף הארי. "אמרתי לעצמי שיש הרבה דברים שאני צריך להתמודד איתם". לדבריו, אחיו הגדול וויליאם היה מקור עצום לתמיכה, והוא זה שעודד אותו לפנות לבעל מקצוע. "עזרה מקצועית חשובה לא רק עבורך, אלא גם עבור כל הסובבים אותך", הוא אומר. בנוסף, הוא החל להתאגרף כדרך להתמודד עם התקפי הזעם. לדברי הארי, כיום הוא "במקום טוב".

עם וויליאם וקייט. פועלים למיגור הסטיגמה (צילום: רויטרס)
עם וויליאם וקייט. פועלים למיגור הסטיגמה | צילום: רויטרס

"אני יכול לומר היום בוודאות שהעובדה שאיבדתי את אמי בגיל 12 והעברתי את שני העשורים לאחר מכן בהדחקת כל הרגשות שלי השפיעה לא רק על חיי האישיים, אלא גם על העבודה שלי", אומר הארי, שהיה המרואיין הראשון בפודקסט של גורדון, "עולם משוגע: מדוע זה לגמרי נורמלי להרגיש משונה". את הפודקסט החלה כדי לדבר בגלוי על בריאות נפשית בעקבות מאבקה האישי בהפרעה טורדנית-כפייתית (OCD).

"האם אנו סוף כל סוף חיים בעידן בו אפילו נציג של המוסד הכי מעונב ומסורתי בעולם מרגיש שהוא יכול לדבר על הבעיות בתוך הראש שלו?", כתבה גורדון בכתבה שפרסמה בעקבות הריאיון. עם זאת, העובדה שהנסיך מוכן לדבר על הנושא לא לגמרי מפתיעה: יחד עם אחיו וגיסתו, וויליאם וקייט, הקים בשנה שעברה את ארגון הצדקה "Heads Together" והשלושה פועלים למיגור הסטיגמות סביב בריאות הנפש.