עיצב את הפרלמנט למידותיו, מקרון (צילום: רויטרס)
עיצב את הפרלמנט למידותיו, מקרון | צילום: רויטרס

סקרים בצרפת מראים הערב (ראשון) כי מפלגתו של הנשיא עמנואל מקרון מובילה בפער בבחירות לפרלמנט, מה שעשוי לסלול לו את הדרך להפעיל את המהלכים הכלכליים אליהם הוא מכוון. מהלכים שנויים במחלוקת בצרפת אך רצויים עד מאוד לאיחוד האירופאי ולגרמניה. במהלך הלילה יתפרסמו התוצאות הרשמיות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי הערכות, מפלגתו של מקרון "קדימה!" ובנות בריתה ממרכז המפה הפוליטית, זכו ב-355 מתוך 577 המושבים בפרלמנט, בתום הסיבוב השני והאחרון של הבחירות בצרפת. הנתונים נגזרים מספירה חלקית של קלפיות ברחבי המדינה.

זהו ניצחון של המפלגות ה"פרו-אירופאיות", על חשבון המפלגות הלאומיות שבלטו בחירות. במיוחד מפלגתה של מארין לה-פן, ראשת מפלגת הימין הקיצוני שאחרי שהפסידה בבחירות לנשיאות קיוותה לבסס אופוזיציה גדולה ומשמעותית אך נראה כי תשיג רק 8 מושבים. עם זאת מדובר בהישג וזוהי כניסתה הראשונה לפרלמנט.

גם המפלגות המסורתיות בצרפת מצאו עצמן במצב דיי עגום; המפלגה הסוציאליסטית ממנה יצא הנשיא לשעבר הולנד, הפכה מרוב בפרלמנט לכמעט בלתי נראית, עם 49 מושבים בלבד. מפלגת הימין מרכז "הרפובליקנים" ובנות בריתה סיימו במקום השני והרחוק מהמקום הראשון, עם 125 מושבים, 100 מושבים פחות מהפרלמנט שעבר.

נכנסה לראשונה, לה-פן (צילום: רויטרס)
נכנסה לראשונה, לה-פן | צילום: רויטרס

נראה כי מקרון הצעיר הצליח לעצב באופן אישי את הפרלמנט למידותיו. כשהוא בוחר באופן קפדני אקדמאים, ספורטאים, אנשי עסקים ופוליטיקאים שערקו ממפלגות מסורתיות. נראה כי הפרלמנט שהרכיב אכן יגבה את המהלכים שהוא מתכנן.

נקודת התורפה היחידה של מקרון היא אחוז ההצבעה הנמוך, שנמצא ממש בשפל היסטורי. בשעות הערב רק 35.33% מהצרפתים מימשו את זכותם להצביע, בהשוואה ל- 46.42% בבחירות ב-2012. שיעור ההצבעה הנמוך עשוי לפגוע בלגיטימציה שלו לקדם מדיניות לא פופולרית במשק.