מתקפת סייבר? פוטין (צילום: 123FR \ רויטרס)
תקיפת סייבר? פוטין | צילום: 123FR \ רויטרס

חוקרים מסוכנויות המודיעין האמריקניות מאמינים כי האקרים רוסים חדרו למחשבי סוכנות הידיעות הלאומית בקטר והשתילו בהם "פייק ניוז" שלאחר מכן תרמו ליצירת המשבר בקרב מדינות המפרץ והעולם הערבי, כך דיווחה הלילה (רביעי) רשת הטלוויזיה CNN.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי מסרים שהתקבלו בארה"ב מהשלטון בקטר, ב-23 במאי פורסם דיווח חדשותי בסוכנות הידיעות הלאומית במדינה, בו צוטט מנהיג המדינה שייח' תמים בן חמד אאל ת'אני בנאום פייסני כלפי ישראל ואירן, ופורסמו התבטאויות שלו המביעות ספק שנשיא ארה"ב טראמפ ישרוד את כל הקדנציה. ידיעה זו, לפי גורמי החקירה, השפיעה רבות על התפתחות המשבר בקרב מדינות המפרץ וניתוק היחסים הדיפלומטיים עם קטאר.

אותם גורמים אמריקניים רשמיים מסרו בהודעתם לרשת הטלוויזיה כי מטרתה של רוסיה היא לגרום להעמקת הקרע בין ארה"ב לבעלות בריתה, כל זאת על ידי פעילות סייבר המפרסמת "פייק ניוז" ודיס-אינפורמציה, כאלה שהשפיעו גם על הבחירות בצרפת, גרמניה ומדינות אחרות.

הקטרים עמדו מאחורי ההכפשות (צילום: רויטרס, חדשות)
אאל ת'אני, שליט קטאר | צילום: רויטרס, חדשות

הדיווח, שהתקבל מפי אלו שמעורבים בחקירה, מגלה גם כי צוות FBI אמריקני נשלח לדוחא בירת קטר כדי לעזור לממשלה לפתוח בחקירת מקרה הפריצה. גורמים רשמיים באמירות הזעירה אישרו את פתיחת החקירה המשותפת והחשד להשתלת ידיעות מזויפות. במדינה שוכן בסיס גדול של צבא ארה"ב.

מודיעין שאספו גופי הביון האמריקניים מצביע על קשר ישיר בין האקרים רוסיים לבין הפריצה, שנתגלתה על ידי הממשלה בקטאר לפני כשבועיים. לפי הדיווח ברשת CNN, לא ברור אם מדובר בהאקרים עצמאיים רוסיה, או בכאלו המועסקים על ידי שירותי הביון.

אמש סירב דובר מטעם הפנטגון להשיב לשאלה האם קטאר תומכת בטרור ואמר: "אני לא האדם הנכון לשאול אותו בנושא". הדובר ג'ף דייויס הדגיש כי "בשלב זה אין לארצות הברית שום תכנית לשנות את המיצוב והפעולה בקטאר". מנגד, שר החוץ הסעודי עאדל אל-ג'ובייר טען כי קטר חייבת להפסיק לתמוך בקבוצות כמו האחים המוסלמים וחמאס: "צריך לומר 'די זה די'", כך לפי דיווח ברשת 'אל-ערבייה'.