N12
פרסומת

"טראמפ, האם סבא שלי נראה מסוכן?"

לאחר שהיום נכנס לתוקפו הצו הנשיאותי של טראמפ, האוסר על כניסת אזרחים מ-6 מדינות מוסלמיות, צעירים מוסלמים בארה"ב פתחו בקמפיין רשת נוגע ללב. הצעירים מפרסמים תמונות של הסבים והסבתות שלהם, כשהם מתייגים את הנשיא בשאלה - האם הם נראים לו כמו טרוריסטים?

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
מתוך הקמפיין ברשת
צילום: טוויטר
הקישור הועתק
מתוך הקמפיין ברשת
מתוך הקמפיין ברשת | צילום: טוויטר

אמש (חמישי) נכנס לתוקפו הצו הנשיאותי של טראמפ, המונע מאזרחים משש מדינות מוסלמיות מלהיכנס לארצות הברית ובאופן זמני, אזרחים החיים במדינות בעלות רוב מוסלמי לא יוכלו להגיש בקשות לויזת כניסה לארה"ב. בעקבות הצו פתחו צעיירם מוסלמים בקמפיין, בו הם מעלים לחשבונות הטוויטר שלהם תמונות שלהם יחד עם הסבים והסבתות שלהם, מתייגים את הנשיא ושואלים האם לדעתו, הסבים שלהם נראים מסוכנים?

החוק החדש מאפשר את כניסת של קרובים מדרגה ראשונה, אך לא של סבים וסבתות או דודים ודודות. הצעירים המוסלמים מבקשים להצביע על האבסורד, לטענתם, שבלאסור על האוכלוסייה המבוגרת להיכנס לארה"ב. "תכירו את הסבתא האירנית בת ה-87 שלי, שאסור לה להיכנס לארה"ב", כתבה אחת הגולשות.

מתוך הקמפיין ברשת
מתוך הקמפיין ברשת | צילום: טוויטר
מתוך הקמפיין ברשת
מתוך הקמפיין ברשת | צילום: טוויטר

"זו הסבתא האירנית בת ה-97 שלי, הדעות הרדיקליות שלה הן שכל הארוחות שלה צריכות לכלול כוס של שרי וסיגריה", כתבה גולשת נוספת. גולש נוסף פרסם את תמונת סבתו המבוגרת, ליד הכיתוב "האם אלו נראים לכם הפנים של טרוריסטים?". גולשת נוספת כתבה "אם ארה"ב מפחדת מפליטים כמו סבתי בת ה-90 שגרה במחנה, אז אין לי יותר מילים".