N12
פרסומת

אוסטרליה: פליטה הציתה את עצמה ועוררה סערה

הודאן יאסין בת ה-21, מבקשת מקלט מסומליה, מאושפזת במצב קריטי בבית החולים. בתחילת השבוע מת מפצעיו פליט נוסף שהצית עצמו במתקן מעצר באי נאורו. שני המקרים מעוררים סערה ציבורית סביב מדיניות ההגירה באוסטרליה. המבקרים: "חוקי ההגירה נוקשים מדי", המדינה: "הביקורת מעודדת את הפליטים לפגוע בעצמם"

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
הודאן יאסין
צילום: CNN
הקישור הועתק
הודאן יאסין
הודאן יאסין | צילום: CNN

מבקשת מקלט סומלית בת 21 הציתה עצמה במתקן מעצר באי נאורו, הסמוך לחופי אוסטרליה, לאחר שרשויות ההגירה האוסטרליות איימו לשלוח אותה בחזרה לארץ הולדתה.

שר ההגירה האוסטרלי פיטר דוטון דיווח כי הצעירה, הודאן יאסין, הועברה לאוסטרליה לצורך טיפול רפואי ומצבה מוגדר קריטי. התקרית הזו מצטרפת למקרה נוסף שאירע שלשום, לאחר שפליט אחר הצית את עצמו בנאורו בנוכחות כוחות האו"ם במקום ומת מפצעיו בבית החולים.

האירועים עוררו ביקורת ציבורית קשה באוסטרליה. פעילי זכויות אדם מאשימים כי חוקי ההגירה הנוקשים של המדינה הביאו את אותם פליטים לנקוט בצעד כה קיצוני. מבקשי מקלט המגיעים לחופה של אוסטרליה בסירות ונתקלים במשטרת ההגירה מועברים להמשך טיפול במתקן מעצר לפליטים שהוקם באי המבודד נאורו באוקיינוס השקט.

מאות אנשים, בהם ילדים, חיים במשך חודשים ואפילו שנים באותו מתקן מעצר מבודד. ב-2015 קמפיין בפייסבוק הציג תמונות של ילדים המחזיקים שלט ועליו מספר הימים שהם נמצאים במעצר בנאורו.

"808 ימים במעצר"
"808 ימים במעצר" | צילום: CNN

"היא רצתה ללמוד וקיוותה לעתיד"

שר ההגירה דוטון תקף את המבקרים מבית והאשים אותם כי הם דוחקים באותם פליטים לבצע את המעשים הללו מתוך אמונה כי "זה יפעיל לחץ על הממשלה להכניסם לאוסטרליה". לדבריו, "הממשלה האוסטרלית לא תשנה את מדיניותה, שנועדה לעצור את זרם הפליטים שמגיעים לחופי אוסטרליה וכתוצאה מהמסע רבים מהם טובעים בים".

ריצ'רד מארלס, הממונה על נושא הפליטים מטעם האופוזיצה, אמר כי על הממשלה להבטיח קליטתם של הפליטים במדינה שלישית. לטענתו המדיניות הנוכחית מותירה את מבקשי המקלט "מיואשים וחסרי כל תקווה".

מורה לשעבר של יאסין בנאורו תיארה אותה כאישה נעימה וחברה טובה. "בקולה העדין חשפה בפנינו חלקים מעברה הנורא בסומליה. היא רצתה ללמוד, היא קיוותה לעתיד", סיפרה המורה.