מחכים בתור כדי לתרום (צילום: רויטרס)
מחכים בתור כדי לתרום | צילום: רויטרס

הטבח באורלנדו, פלורידה, הוכרז היום (ראשון) כירי ההמוני החמור בהיסטוריה האמריקנית, לאחר שמותם של 50 בני אדם כבר נקבע ו-53 נוספים נפצעו. ארגון תרומות הדם בפלורידה כבר הכריז על מחסור חמור בדם מסוג AB, כמו גם O- ו-O+. לרוב, גברים הומוסקסואלים וביסקסואלים כמו גם נשים טרנסג'נדריות מנועים מלתרום דם - אך הארגון מוכן הפעם לקחת דם מכל אדם שמגיע לתרום - רק אם לא קיים יחסי מין הומוסקסואליים בשנה החולפת.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הדבר הוביל לזעם בקהילה הגאה. "אם אתה הומו, לסבית או טרנסג'נדרית - אתה מנוע מלהציל את הקהילה שלך", כתב אחד. אחר הוסיף: "העובדה שהומוסקסואלים לא יכולים לתרום דם הפכה לעצובה יותר". 

בשנה שעברה הסיר משרד הבריאות האמריקני את האיסור הגורף על לקיחת תרומת דם מהומוסקסואלים, והגביל אותו לגברים שקיימו יחסי מין עם גבר אחר במהלך השנה האחרונה, או אישה שקיימה יחסי מין עם גבר שקיים יחסי מין עם גבר אחר בשנה החולפת. האיסור על נשים טרנסג'נדריות נותר בעינו.

ניצולים מהטבח. 49 נרצחו (צילום: רויטרס)
הלם וזעזוע בארה"ב | צילום: רויטרס
איך יתמודד טראמפ עם סוגיית הנשק? (צילום: רויטרס)
המומים מחוץ למועדון | צילום: רויטרס

האיסור הוטל לראשונה בשנת 1983, במטרה למנוע את הפצת נגיף ה-HIV העשוי להתפרצות איידס, ושנקשר בגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים. האיסור נותר בעינו גם כאשר הבדיקות לאיתור הנגיף השתכללו. הדבר הוביל למחאה מטעם פעילים בקהילה הלהט"ב, שתפסו אותו כמפלה.

בנקי דם מובילים במדינה, בהם הצלב האדום האמריקני, כבר הצהירו בעבר שאין תוקף רפואי לאיסור. גם כששונה האיסור, רבים האמינו כי הוא נותר מפלה. במקביל, הערכות מקצועיות חזו כי במידה ויבוטל האיסור כליל, הדבר העשוי להציל את חייהם של עד כמיליון בני אדם בשנה.

בישראל נותר איסור חמור בהרבה, האוסר על כל גבר שקיים יחסי מין עם גבר אחר אחרי שנת 1977. הסיבה הרשמית לאיסור: "התורם מקיים אורח חיים העלול להגביר את הסיכון למקבלי הדם".