N12
פרסומת

מקסיקו בדרך להכיר בנישואים גאים?

רפורמה חדשה, שזוכה לברכתו של הנשיא אנריקה פנה ניאטו, אמורה לאפשר לזוגות חד מיניים להינשא ברחבי המדינה באופן חופשי. כאות הזדהות הוסיף הנשיא את דגל הגאווה לתמונתו בחשבון הטוויטר

רויטרס
חדשות
פורסם:
מקסיקו: נאפשר נישואים חד מיניים
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
מקסיקו: נאפשר נישואים חד מיניים
מקסיקו: נאפשר נישואים חד מיניים | צילום: רויטרס

נישואים גאים במקסיקו? הנשיא אנריקה פנה ניאטו הודיע הערב (שלישי) כי יחתום על רפורמה לפיה המדינה תכיר בזכותם של זוגות חד מיניים להינשא, ללא אפליה.

הצעד הזה מגיע לאחר שורה של יוזמות ליברליות במדינה השמרנית. לאחר ההודעה, שהגיעה במסגרת היום הבינלאומי למאבק בהומופוביה ובטרנסופוביה, הוסיף הנשיא ניאטו לתמונת הפרופיל בחשבון הטוויטר הרשמי שלו את דגל הגאווה.

המהלך הזה מתרחש מספר שבועות לאחר שהנשיא הציע להקל את החוקים בעניין צריכת מריחואנה. בשנה שעברה טען בית המשפט העליון במדינה כי החוקים שאינם מאפשרים נישואים חד מיניים הם בלתי חוקתיים. אחד השופטים האיץ בדרג הפוליטי לאפשר זאת בחוק.