רעש אדמה בעוצמה 7.3 דרגות הורגש הבוקר (שלישי) בנפאל, שלושה שבועות בלבד לאחר הרעידה העוצמתית שגבתה את חייהם של יותר מ-8,000 בני אדם. בשיחה עם חדשות 2 Online מספרים תרמילאים ישראלים שנותרו במדינה, על הבהלה שאחזה בתושבים המקומיים במדינה מוכת האסון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עינן גרוסבר, מטייל ישראלי בקטמנדו סיפר כי ברגע שהחלה האדמה לרעוד מיהר יחד עם חבריו לצאת מההוסטל לרחוב - זאת מחשש לקריסת המבנים. "לא ראינו נזקים ממשיים, אבל זו הייתה הרגשה לא נעימה". לדברים הצטרפה הגר לוי מחיפה, שחוותה גם את הרעידה הקודמת: "הרגשנו רעידה כמו בפעם שעברה, יצאנו כולם לרחוב ואז התקבצנו בבית חב"ד".

כפרים רבים נפגעו בפעם השנייה בתוך חודש (צילום: בית חב"ד, קטמנדו)
רעידת האדמה, היום | צילום: בית חב"ד, קטמנדו

בת עמי מוסינזון מקיבוץ אורטל סיפרה על התחושות הקשות ברגעים שלאחר הרעידה. "זה ממש מפחיד שזה חוזר על עצמו, הרגשנו כמו בספינה - כל השולחנות זזו", שחזרה הצעירה הישראלית. "הנפאלים התחילו לרוץ לרחובות בבכי, אחר כך הרגשנו עוד רעידת משנה קטנה יותר".

מפת אזור הרעידה הנוספת
מוקד הרעש | צילום:

אנשי בית חב"ד בבירת נפאל קטמנדו מיהרו לקלוט את הישראלים הרבים שנמלטו לשטח המקום בעקבות הרעידה ואף לסייע למקומיים שנפצעו. בשיחה עם חדשות 2 Online סיפרה חני ליפשיץ מבית חב"ד: "יש לי דז'ה וו, זו הייתה רעידה חזקה מאוד בעוצמתה. כל הישראלים מתכנסים כאן כעת". לדבריה, "יש כאן כאוס גדול, הנפאלים משתוללים ובוכים על מה שקרה. הרחובות כעת ריקים כמעט לחלוטין".

"תושבים ברחו לרחוב" (צילום: דפנה אטינג, רויטרס)
"תושבים ברחו לרחוב" | צילום: דפנה אטינג, רויטרס

גלעד יקיר, מתנדב ישראלי מירושלים הנמצא בנפאל סיפר: "זו הייתה הרעידה הכי גדולה מאז הרעידה הקודמת, בניינים שכמעט קרסו בפעם שעברה התמוטטו הפעם לגמרי. יש כאן בקטמנדו פאניקה גדולה, כולם חשבו שנגמר, לכן זה הפתיע את כולם". מאז הגיע לנפאל התנדב יקיר בסיוע לתושבים בכפרים המרוחקים יותר, וכעת צפויה לו משימה חדשה: "בפעם שעברה סייענו לאלפי אנשים, עכשיו צריך לעבור מחדש".

על פי הדיווחים הראשוניים מנפאל, מבנים רבים קרסו בעקבות רעש האדמה הנוכחי. עד כה דווח על מספר רב של נפגעים ועל לפחות ארבעה הרוגים. במשרד החוץ פתחו חדר מצב מיוחד בעקבות האסון שהכה במדינה, אך טרם התקבל דיווח על נפגעים ישראלים. מרבית התרמילאים ששהו במדינה, עזבו את נפאל לאחר האסון הראשון, אך בבית החולים בקטמנדו עדיין נמצאים ארבעה פגים ישראלים הממתינים יחד עם הוריהם לטיסה לישראל.

בהכנת הידיעה השתתפו נטע יערי, עמית ולדמן, אוהד חמו ומתן חצרוני.