_OBJ

בוייטנאם ציינו היום (חמישי) 40 שנה לשחרור העיר הו צ'י מין, שנקראה אז סייגון ושימשה כבירה, מידי האמריקנים ובני בריתם המקומיים. ראש הממשלה נאם במהלך מצעד צבאי שנערך בעיר שסבלה לדבריו מ"הפשעים הברבריים של האויב האמריקני"בתקופת המלחמה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

הרחובות המרכזיים של העיר שנקראת היום הו צ'י מין סיטי כוסו בדגלי הפטיש והמגל של המפלגה הקומוניסטית ובדגלי הלאום הוויטנאמי, ומאות תושבים צפו בגדודים של חיילי וויטנאם צועדים מול ראשי המדינה.

מול ארמון העצמאות, שבו ישבו האמריקנים, שיחזרו טנקים את הפריצה לארמון ב-1957 - שנחשבת לאחד הסמלים של המלחמה. ראש הממשלה נגוין טאן דאנג, אחד מראשי המפלגה השלטת המרקסיסטית-לניניסטית (המפלגה היחידה במדינה) הזכיר את הניסיון האמריקני לבלום את התפשטות הקומוניזם בדרום מזרח אסיה ואמר: "הם ביצעו אינספור פשעים ברבריים וגרמו לאבדן וכאב עצום לעם ולמדינה שלנו".

_OBJ

במלחמה נהרגו כארבעה מיליון וייטנאמים - אזרחים וחיילים, לעומת 58 אלף חיילים אמריקנים שמצאו את מותם במערכה שעוררה מחלוקת גדולה בארה"ב וגררה מחאה חסרת תקדים.

מלחמת וייטנאם הייתה העימות הקרבי הראשון שסוקר בהרחבה על ידי העיתונות המערבית, שסיפקה תמונות קשות מזירות הקרב לבתיהם של תושבים ברחבי העולם. "אירוע כזה צריך לעזור לצעירים להבין את ההיסטוריה המפוארת של המדינה שלנו", אמר נגויין ואן האנג בן ה-72 שלחם בשורות הווייטקונג.

מתנגדי המפלגה שברחו מוייטנאם טוענין שגם היום יש במדינה שחיתות ברמה גבוהה מאוד, אי שוויון שהולך וגובר ופגיעה חמורה בזכויות אדם.