אסון על גג העולם: זמן קצר אחרי רעידת האדמה בנפאל מטיילים דיווחו על מפולות שלגים בהר אוורסט, ההר הגבוה בתבל, שהעלו חשש לגורלם של המטפסים והמטיילים על הפסגה הגבוהה בעולם, שנה אחרי שמפולות שלג מאסיביות גרמו לתקריות קטלנית על ההר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שר התיירות הנפאלי דיווח על 18 הרוגים על ההר, לפחות, ואמר ששני אוהלים במחנה הבסיס שמשמש את היוצאים לטיפוס על ההר מלאים בפצועים. "המספר ההרוגים עוד יכול לעלות, ביניהם עשויים להיות זרים, כמו גם בני שרפה (מדריכים)". גורמים במשרד מעריכים כי לפחות 1,000 מטפסים, ביניהם אזרחים זרים רבים, היו במחנה הבסיס או על האוורסט בזמן רעידת האדמה.

ארג'ון וואג'פאי, אזרח נפאל שנמצא בשולי ההר, מספר על המתרחש במקום: "אני במחנה הבסיס הקדמי של מאקאלו. היו לנו הרבה הפרעות כאן בעקבות רעידת האדמה. לאורך כל הבסיס היו לנו לא מעט מפולות גדולות. ראינו לא מעט דרדרת ונפולת סלעים. רוב הצוותים שלנו בסדר, אנחנו במצב טוב. כמה מחברי הצוותים שלנו עלו רק היום למחנה הראשון ולמחנה השני, עדיין לא קיבלנו שום דיווח מהם, אנחנו מנסים ליצור עימם קשר".

"אנא,התפללו עבור כולנו"

הר האוורסט, ארכיון (צילום: רויטרס)
האוורסט - גג העולם | צילום: רויטרס

המטפס הרומני אלכס גאוואן כתב בחשבון הטוויטר שלו כי "מפולת ענק" ואנשים רבים היו על ההר. "יצאתי מהאוהל בריצה כדי להגן על חיי. רעידת האדמה באוורסט במחנה הבסיס היא ענקית ויצרה מפולת ענק", כתב. מטפס ישראלי שהיה בבסיס, דניאל מזור, אמר כי האזור נפגע קשה. "אנא, התפללו עבור כולם", הוא כתב בחשבון הטוויטר שלו.

בחודש אוקטובר האחרון נהרגו במפולת שלגים במחנה הבסיס 16 בני אדם, ביניהם הישראלים מיכל צ'רקסקי, נדב שהם, תמר אריאל ואגם לוריא.

המכון הגיאולוגי האמריקאי אמר שהרעידה, שעוצמתה נקבעה על 7.8 דרגות ומרכזה היה 80 קילומטרים ממזרח לעיר פוקרה, העיר השנייה בגודלה בנפאל. ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי כינס ישיבת חירום ושלח מטוסי תובלה צבאיים עם טונות של ציוד סיוע וצוות חירום. עוד שלושה מטוסים צפויים לצאת מאוחר יותר היום לסיוע באזורים המרוחקים, שעל סיפוניהם בתי חולים ניידים וצוותים סיוע נוספים.