שוברים חסכונות במקום צלחות: שעות לפני שממשלת יוון צפויה להעביר לקרן המטבע העולמית סכום של יותר ממיליארד וחצי אירו - נתח ראשון מהחוב הכולל והעצום שלה בסך 330 מיליארד אירו - תושבי יוון ובהם גם תושבי הבירה אתונה, שהוטלה עליהם הגבלה במשיכת כספים מתוסכלים ומודאגים מאוד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הבנקים במדינה מגבילים את התושבים למשוך לא יותר מ-60 אירו מהכספומטים, ולתושבי יוון לא נותר אלא לצפות לנס. "אנחנו בצניחה חופשית, אני מאוד מקווה שייחלצו לעזרתנו ונמצא פתרון של הרגע האחרון", סיפר גראסמוס קרדראס, תושב אתונה.

"אני כבר בת 50 ועכשיו הם אומרים לי לחיות מ-60 אירו ליום", סיפרה ואנה לאזרקו, המתגוררת בבירה היוונית. "יש ארבעה אנשים במשפחה שלי ועכשיו כל אחד מאיתנו צריך לחיות מ-15 אירו ליום. אני עובדת מאז שאני בת 18, אף פעם לא יצאתי לחופשה מהעבודה, אפילו לא קיץ אחד. עכשיו אומרים לי איך לחיות ואני כל כך מתוסכלת מהמצב הזה".

"זו מלחמה. אנשי קרן המטבע הם פושעים"

התסכול והזעם ביוון מופנים לנושים בבנק האירופי המרכזי, לקרן המטבע הבינלאומית וגם לראשי האיחוד האירופי. גם הממשלה, שקוראת לאזרחים להצביע במשאל עם שייערך בשבוע הבא נגד העסקה שאירופה מציעה, לא נתפסת כגוף שיכול להושיע את מיליוני היוונים מהמשבר והשלכותיו המיידיות על חיי היום-יום.

תסכול מול בנק סגור באתונה (צילום: רויטרס)
רק 60 אירו ליום | צילום: רויטרס



"אלו שחתומים על הנפילה שלנו הם אלה מלמעלה שמרמים אותנו", האשימה אליזבת' וולאצ'ו, תושבת אתונה. "בגללם ראש הממשלה ציפראס לא יכול למצוא פתרון. צריך להגיד 'לא' לפושעים האלה. תנו למות בכבוד. די, מספיק".

אמש נערכה עצרת מחאה בכיכר סינטגמה, מול הפרלמנט היווני באתונה, שם ביקשו התושבים להעביר מסר ברור לאירופה: "המסר של כולנו כאן היום הוא לומר 'לא' רועש וחזק נגד כל אותן הגבלות שאירופה רוצה להטיל על יוון. כל זה למה? כדי שנקבל מהם דמי כיס?".

"זו מלחמה ואנחנו חייבים להתנגד ולהילחם נגד המצור הזה שתחתיו אנחנו חיים כמדינה וכדמוקרטיה", הוסיפו המוחים.