מחכים באתיופיה לעלות (צילום: AP, חדשות)
מפגינה דומעת אוחזת תמונה של בן משפחה | צילום: AP, חדשות

8000 יהודים שנמצאים באתיופיה הודיעו היום (רביעי) שיפתחו בשביתת רעב אם ישראל לא תקצה את המימון הנדרש להעלאתם ארצה לטובת איחוד עם בני משפחותיהם. מאות מהם התאספו בבית כנסת באדיס אבבה הבירה והביעו חשש כי ממשלת ישראל לא תקצה את המימון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לחלק ניכר מאותם יהודים יש בני משפחה שכבר נמצאים בארץ. כמה מהם אמרו לסוכנות הידיעות AP כי כבר לפני עשור הם הופרדו מהם, ומאז הם עדיין ממתינים לפתרון. "כולנו כאן באתיופיה נמצאים בארץ זרה וסובלים מעוני ורעב מחפיר", אמר מלס סידיסטו ראש הקהילה היהודית באדיס אבבה.

"המשפחה שלנו נמצאת בישראל, כמה מאחינו ואחיותינו שנסעו בדרכים מסוכנות כדי לפגוש את קרוביהם בישראל מתו במהלך המסע. הספיק לנו כאן, מה עשינו לא נכון שנסבול כך?", המשיך סידיסטו ופרץ בבכי לעיני הקהל, שחלקו הגדול נשא תמונות של יקיריהם שכבר הצליחו לעלות לישראל ולא ראו אותם מאז. 

"כשזה מגיע לאתיופים - אין תקציב". צפו (צילום: AP, חדשות)
דורשים לעלות לישראל. מפגינים בבית הכנסת | צילום: AP, חדשות

ההתכנסות בבית הכנסת כונתה "אירוע סולידריות", וזאת משום שעל תושבי אתיופיה נאסר להפגין במסגרת מצב החירום שהוכרז לאחרונה בתגובה להפגנות הענק שפרצו במדינה נגד הממשלה המקומית. צ'קול אלמייהו שלקח חלק בהפגנה אמר כי הוא ממתין נואשות לעלות לישראל ולפגוש את קרובי משפחתו. לדבריו הוא השלים את כל ניירות ההגירה, אבל כשניסה לטוס לפני עשור הוא אולץ לחזור על עקבותיו: "אין לי מושג למה, הבת שלי מתה בישראל לפני כמה חודשים, ומאז אני סובל".

במכתב שהופנה לראש הממשלה בנימין נתניהו, כתבו יהודי אתיופיה שנמצאים באדיס אבבה כי הם רוצים לעלות לישראל מיד וללא כל תנאים מוקדמים. "לעולם לא נאבד תקווה לעלות לישראל אדוני ראש הממשלה היקר, אנחנו רוצים שתמלא את המשאלה שלנו ותהפוך אותה למציאות. אנחנו מבקשים את זה בשם אלוהינו, אלוהי ישראל".

רק לפני שבוע הוכרז בישראל קמפיין להפעיל לחץ על חברי הממשלה להשיג את התקציב הנדרש להעלאת אותם אלפי יהודים שעדיין נותרו באתיופיה. בסרטון הקמפיין מככב יונתן, המשרת כעתודאי בצה"ל. הוא מעולם לא פגש את סבתו, שנמצאת כבר 18 שנה באתיופיה. המצב דומה גם עבור אלפי אזרחים ישראלים בעלי משפחה דרגה ראשונה שנותקו מהוריהם, אחיהם וילדיהם ומחכים לאישור עלייה למעלה מ-10 שנים.

"לצערי לא ראיתי את סבתא שלי אף פעם", אומר יונתן בסרטון. "גדלתי לתוך הסיפור הזה, הגעגוע והתקווה של אמי, שדאגה להזכיר לנו אותם תמיד. מדינה מממנת אלפי ארגונים שתומכים בעליות של יהודים מארצות אחרות... אבל כשזה מגיע ליהודי אתיופיה - אין תקציב".