N12
פרסומת

האם השוקולד בדרך להיכחד מהעולם?

ההתחממות הגלובלית מאיימת כמעט על כל היבט בחיינו - גם על תעשיית השוקולד. מומחים בארה"ב מזהירים כי התנאים הסביבתיים המחריפים פגעו קשות בגידולי הקקאו וכי תוך כמה עשורים השוקולד ייעלם מן העולם. היצרנים הגדולים השכילו להבין את הסכנות לתעשייה שמגלגלת 100 מיליארד דולרים בשנה, ופועלים להבטיח את האספקה בעתיד

ערד ניר
פורסם:
הקישור הועתק

מטעי הקקאו מזינים בפרי שלהם את מכונות השוקולד בקווי הייצור בעולם כולו. מפעלי ענק תעשייתיים, כמו גם יצרני בוטיק מסורתיים, כולם תלויים בפרי עץ הקקאו. אלא שבימים אלה, אספקת השוקולד לשנים הבאות אינה מובטחת.

במכון הלאומי למזג האוויר בארה"ב מזהירים כי גידולי הקקאו נפגעים קשות מההתחממות. המומחים חוזים משבר "מתוק" בעוד כ-30 שנה, כשלטענתם השוקולד בדרכו להיכחד עד שנת 2050.

"אנו מאמינים שישנם שינויי אקלים ומאמינים שזה נגרם בידי בני האדם", מסביר זאק ביקו, מנהל מקורות אסטרטגיים-קקאו שוקולד בחברת "מארס". "אנחנו גם מרגישים שמדע צריך להיות הבסיס של כל קבלת ההחלטות בנושא הזה".

אולם היות שמדובר בתעשייה שמכניסה 100 מיליארד דולר מדי שנה, היצרנים האמריקניים לא צפויים לוותר בקלות על הזהב הנוזלי הזה. בעקבות ההתראות על הסכנה לגידולים בעקבות שינויי האקלים הם הודיעו על מימון מחקר מדעי כדי להציל את מקור השוקולד – מטעי הקקאו.

התחממות כדור הארץ הפכה לסוגיה פוליטית שמרחיקה את פתרון הבעיה בכללותה. בעניין התאמת עצי הקקאו למצב החדש, היצרנים משוכנעים שכדי להבטיח את צריכת השוקולד המחקר המדעי, שמקורות המימון שלו מובטחים, יביא פתרון. אם הדיון על חשש מסוף עידן השוקולד יסייע להחזיר את סוגיית האקלים לסדר היום, זה יהיה הרווח העיקרי.