מטעי הקקאו מזינים בפרי שלהם את מכונות השוקולד בקווי הייצור בעולם כולו. מפעלי ענק תעשייתיים, כמו גם יצרני בוטיק מסורתיים, כולם תלויים בפרי עץ הקקאו. אלא שבימים אלה, אספקת השוקולד לשנים הבאות אינה מובטחת.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במכון הלאומי למזג האוויר בארה"ב מזהירים כי גידולי הקקאו נפגעים קשות מההתחממות. המומחים חוזים משבר "מתוק" בעוד כ-30 שנה, כשלטענתם השוקולד בדרכו להיכחד עד שנת 2050.

"אנו מאמינים שישנם שינויי אקלים ומאמינים שזה נגרם בידי בני האדם", מסביר זאק ביקו, מנהל מקורות אסטרטגיים-קקאו שוקולד בחברת "מארס". "אנחנו גם מרגישים שמדע צריך להיות הבסיס של כל קבלת ההחלטות בנושא הזה".

אולם היות שמדובר בתעשייה שמכניסה 100 מיליארד דולר מדי שנה, היצרנים האמריקניים לא צפויים לוותר בקלות על הזהב הנוזלי הזה. בעקבות ההתראות על הסכנה לגידולים בעקבות שינויי האקלים הם הודיעו על מימון מחקר מדעי כדי להציל את מקור השוקולד – מטעי הקקאו.

התחממות כדור הארץ הפכה לסוגיה פוליטית שמרחיקה את פתרון הבעיה בכללותה. בעניין התאמת עצי הקקאו למצב החדש, היצרנים משוכנעים שכדי להבטיח את צריכת השוקולד המחקר המדעי, שמקורות המימון שלו מובטחים, יביא פתרון. אם הדיון על חשש מסוף עידן השוקולד יסייע להחזיר את סוגיית האקלים לסדר היום, זה יהיה הרווח העיקרי.