"הניסוי דבר סטנדרטי מאוד" (צילום: רויטרס, חדשות)
התחממות ביחסים? טראמפ וקים | צילום: רויטרס, חדשות

בכיר בממשל האמריקני התייחס אמש (שלישי) לדיווחים שהגיעו מחצי האי הקוריאני לפיהם צפון קוריאה מוכנה לסיים את תכנית הגרעין שלה ולגשת למו"מ. "גישת ארה"ב לא תשתנה עד שנראה מהלכים קונקרטיים", הבהיר.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לדברי הבכיר, היחס הבינלאומי לו זוכה צפון קוריאה ישתנה רק לאחר שיינקטו צעדים משמעותיים הממחישים את כוונה לפרק את הארסנל הגרעיני שיש ברשות המדינה המסוגרת, המוערך בכ-20 ראשי נפץ גרעיניים. "הצפון קוריאנים הרוויחו את הספקנות האמריקנית על ידי כך שהפרו הסכמים קודמים", הוסיף הגורם.

נקודה נוספת עליה הצביע הבכיר, היא הדאגה בבית הלבן מכך שהשיחות שצפון קוריאה מנסה להניע נועדו כדי להקנות לה זמן לפיתוח נוסף של תכנית הטילים הבליסטיים שלה. על כך אמר, כי בפיונגיאנג ינצלו את הזמן הזה למטרות צבאיות - השיחות לא יתנהלו במשך זמן רב והממשל האמריקני יפסיק אותן. כמו כן, ציין כי התרגילים הצבאיים עם דרום קוריאה ובנות ברית נוספות באזור יחודשו בזמן הקרוב.

יוותר על הגרעין? קים (ארכיון) (צילום: רויטרס)
יוותר על הגרעין? קים (ארכיון) | צילום: רויטרס

גם הנשיא טראמפ התייחס ל"רוחות השלום" המנשבות החצי האי הקוריאני. במסיבת עיתונאים עם ראש ממשלת שבדיה אמר הנשיא האמריקני: "אני חושב שצפון קוריאה כנים ברצון שלהם לדבר, אני חושב שחלק מזה זה בגלל הסנקציות שהטלנו עליהם".

גם ביפן הביעו ספקנות בנוגע לכוונותיו של קים ג'ונג און. שר ההגנה היפני אמר כי מדיניותה של פיונגיאנג אינה ברורה ויש לבחון אותה בזהירות. "כדי שדיאלוג אמיתי יחל, על צפון קוריאה לקיים צעדים קונקרטיים לכיוון פירוק הנשק הגרעיני שבידיה", אמר בשיחה עם עיתונאים.

שיגור טיל בצפון קוריאה. ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
קים (ארכיון) | צילום: רויטרס, חדשות

הבוקר דווח כי בסוף חודש אפריל צפון ודרום קוריאה יערכו פסגת משותפת ראשונה לאחר יותר מעשור. הדיווח התפרסם לאחר שמשלחת מסיאול נפגשה עם בכירים צפון קוריאנים ובראשם המנהיג קים ג'ונג און. על פי הדיווחים בדרום קוריאה, קים ג'ונג און אמר שהוא לא צריך להמשיך ולפתח את תכנית הגרעין של ארצו - כל עוד היא לא נמצאת תחת איום צבאי ושלטונו לא עומד בספק או תחת איום מבחוץ.

אחד מבכירי המשלחת מדרום קוריאה, צ'אנג איו יונג, אמר לתקשורת כי צפון קוריאה פתוחה לשיחות עם ארצות הברית לפירוק הגרעין במדינה כדי לקדם יחסים נורמליים בין המדינות. הפסגה אמורה להתקיים, על פי הפרסום, בגבול שבין הקוריאות - בישוב שנקרא פאנמונג'ום וישתתפו בו המנהיגים מהצפון ומהדרום. גם קו התקשורת בין המדינות צפוי להישאר פתוח - לאחר ההפשרה ביחסים שאירעה במהלך אולימפיאדת החורף.