איסלנד - שאלה של זכויות אדם (צילום: 123RF)
איסלנד - שאלה של זכויות אדם | צילום: 123RF

באיסלנד מקדמים בימים אלה הצעת חוק שמעוררת מחלוקת במדינה: איסור על עריכת ברית מילה. אם יעבור החוק, איסלנד תהפוך למדינה הראשונה באירופה שתאסור על המנהג. היום מתייצבת הבישופית של איסלנד לצד המתנגדים לחוק: "זו זכותו של הילד לגדול על פי המנהגים של הוריו".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לקראת הדיון שייערך בפרלמנט לפני ההצבעה הראשונה על החוק, אומרת היום (שני) הבישופית אגנס סיגוראורדוטיר: "מצד אחד - יש בהליך התערבות בלתי הפיכה בגופו של הילד, אבל מצד שני - זו זכותו של הילד לגדול על פי המנהגים הדתיים והתרבותיים של הוריו, מנהגים שמעצבים את זהותו של כל אדם".

הבישופית ממשיכה בהסבר להתנגדותה לחוק וכותבת שלמרות שכבר מ-2005 הליך מילת הנשים אסור במדינה, נושא מילת הגברים שונה והפרלמנט צריך "לספק מקום לדיון הרגיש הזה" .

אין תמונה
הבישופית של איסלנד

בנוסף לכך, מביעה הבישופית חשש שהאיסור על קיום המנהג, המשמש את הקהילות היהודיות והמוסלמיות, יהפוך את איסלנד למדינה בה הקהילות האלה לא יוכלו לחיות. "הסכנה שמתעוררת, אם הצעת החוק הזו תהפוך לחוק, היא שהיהדות והאיסלאם יהפכו לדתות פליליות, ושהאנשים מהדתות האלה לא יוכלו לחיות במדינה וירגישו לא רצויים", אמרה הבישופית."עלינו להימנע מכל סוג של קיצוניות".

החוק נמצא עדיין בשלבים מוקדמים מאוד של החקיקה בפרלמנט, אבל הדיון סביבו הוא אחד הנושאים המדוברים באיסלנד. ההצעה אמנם מעוררת ביקורת סביב העולם ובין הקהילות היהודית והמוסלמית במדינה - אבל זוכה לתמיכה ציבורית. חשוב להדגיש שרק 14 ילדים עד גיל 18 עברו את הליך המילה באיסלנד מאז 2010.