פייסבוק הודיעה: התקלות תוקנו (צילום: רויטרס, חדשות)
וואטסאפ. אינספור גירויים | צילום: רויטרס, חדשות

הם ניידים, הם בכיס של כולנו והם שולחים לנו אינספור גירויים במהלך היום: המהפכה של הסמארטפונים על חיינו כבר נידונה בהרחבה בלא מעט במות, אך לאחרונה היא מעוררת רתיעה דווקא בקרב אלה שבמידה רבה אחראים לה - העובדים לשעבר בענקיות הטכנולוגיה. חלקם החליטו לצאת במרד גלוי על ההשפעה של הטלפונים החכמים, בניסיון להזהיר את החברה מפני "ההשלכות ההרסניות" שיש להם על אורחות חיינו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במסגרת הקמפיין שהם מובילים הם מפגינים בבתי ספר שונים, מול משרד עורכי דין ובחברות הייטק שונות. המטרה - לעודד מודעות לבעייתיות שבהתמכרות למכשירים.

אחד מאותם עובדים לשעבר הוא טריסטן האריס שעד לא מזמן היה איש גוגל. בריאיון לרשת טלוויזיה אמריקנית הוא הסביר מה עומד מאחורי המוטיבציה שלו "למרוד" ברשתות.

"עוד בשנת 2013 עשיתי מצגת שאומרת שאנחנו כגוגל, יש לנו אחריות מוסרית המעצבת את תשומת הלב של שני מיליארד בני אדם בכל היום", שחזר. "אם רוצים או לא, אתה נחשף ושני מיליארד בני אדם יסתכלו על הטלפון, יהרהרו ויתחילו לשלוח מסרונים, דבר שהם לא היו עושים אילולא אתה גרמת לזה".

לסיום ציין כי "האופן שבו אנחנו מעצבים את המידע באופן אתי, ונותנים להורים במקרה זה שליטה הורית טובה יותר, הופך את ברירת המחדל טובה לכולם".

הדברים אגב מתארים את המציאות באופן מדויק. בסקר שפורסם היום ברשת CBS, נמצא כי קרוב ל-70% מהמבוגרים בודקים את הטלפון שלהם פעם בשעה, ו-78% מהנערים בודקים את הטלפון שלהם בכל שעה. הנתון המבהיל יותר עוסק דווקא בצורך שלהם להגיב מידית להודעות. כמעט 50% מהמבוגרים ו-72% מהנערים מכירים את הצורך הזה מקרוב, דבר שמעיד על התמכרות.