N12
פרסומת

"'צפון קוריאה רוצה מו"מ עם ארה"ב"

משלחת צפון קוריאנית שהגיעה לשכנה מדרום לרגל אולימפיאדת החורף העבירה מסר לבית הלבן דרך סיאול, לפיו פיונגיאנג מעוניינת לפתוח במשא ומתן עם וושינגטון. תגובת ממשל טראמפ טרם נמסרה

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם:
קים וטראמפ. לפני חודש הסכימו לשוב למו"מ
צילום: רויטרס, חדשות
הקישור הועתק
קים וטראמפ. לפני חודש הסכימו לשוב למו"מ
סוף לנתק? טראמפ וקים | צילום: רויטרס, חדשות

דרום קוריאה שיגרה היום (ראשון) מסר נדיר מפיונגיאנג לפיו צפון קוריאה מעוניינת לפתוח בשיחות עם ארצות הברית. מדובר בצעד דיפלומטי נדיר שמגיע בתום שנה מתוחה במיוחד בין המדינות, בין היתר בעקבות הניסויים שערכה צפון קוריאה בשיגור טילים בליסטיים ובהתקדמות בתכנית הגרעין של המדינה המסוגרת.

ההצהרה הצפון קוריאנית מגיעה לאחר סיומה של אולימפיאדת החורף שאירחה דרום קוריאה בעיר פיונגצ'אנג. המשחקים האולימפיים סיפקו קרקע להתקרבות בין הקוריאות - וגם בין פיונגיאנג לארצות הברית.

למרות שבשישי האחרון הכריז ממשל טראמפ על הטלת סנקציות נוספות על עשרות ישויות וגורמים מצפון קוריאה, סגן הנשיא האמריקני מייק פנס אמר לפני כשבועיים שוושינגטון תסכים לקיים שיחות ישירות עם צפון קוריאה.

אולימפיאדת החורף
אולימפיאדת החורף | צילום: רויטרס

"נפעיל מקסימום לחץ וניצור מגעים בו זמנית", הבהיר פנס לעיתון הוושינגטון פוסט. "הנקודה היא לא להוריד את הלחץ מצפון קוריאה עד שהם יעשו צעד שיגרום לנו להאמין שמדובר בצעדים כנים להתפרקות מנשק גרעיני", הוסיף פנס. "קמפיין המקסימום לחץ יימשך באופן אינטנסיבי. אבל אם ירצו לדבר אז נדבר".

בריאיון אישר פנס כי וושינגטון וסיאול כבר הסכימו על תנאים לקיום מגעים דיפלומטיים עם פיונגיאנג. תחילה השיחות יתקיימו בין שתי המדינות בחצי האי הקוריאני ולאחר מכן ככל הנראה וושינגטון תקיים שיחות ישירות, ללא תנאים מקדימים עם צפון קוריאה.