ממשלת ניגריה טענה היום (רביעי) שלא שילמה כופר ולא עשתה שימוש בכוח בתמורה לשחרור הילדות שנחטפו לפני חודש בעיר דפצ'י בידי חמושים מארגון דאע"ש. אנשי הארגון הגיעו היום עם הנערות לאותה העיר שבה הן נחטפו, ושחרר אותם לרוץ בחזרה לזרועות המשפחות הנרגשות. רגעי השחרור תועדו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

התקשורת המקומית לא פרסמה מדוע הבנות שיחררו ואיך, אך התיעוד של הילדות חוזרות לחיק משפחתן כבר עלה לכותרות במדינה. כשאנשי בוקו חראם, ארגון טרור המסונף לדאע"ש, שיחררו את הבנות - הם צעקו "אללה הוא אכבר". הם הורידו אותן מהרכבים והסתלקו מהמקום תוך זמן קצר.

"אני לא יודעת למה הם החזירו אותנו, הם אמרו שזה קרה בגלל שאנחנו ילדי האסלאם", סיפרה הילדה חאדיג'ה, אחת מהבנות ששוחררו. חלק מחברותיהן מתו בשבי, אחת נותרה בידי החוטפים. "5 בנות מתו, זה לא שאנשי בוקו חראם הרגו אותן, הן מתו בגלל שדרסו אותן, נרמסו. זה היה מצב של לחץ וטראומה. הן היו חלשות ועייפות מאוד", תיארה חאדיג'ה.

אירוע החטיפה בביה"ס בפברואר (צילום: רויטרס)
אירוע החטיפה בביה"ס בפברואר | צילום: רויטרס

עם שחרורן הבנות שיחזרו את היום בו נחטפו. "כשהם לקחו אותנו מבית הספר, עמדנו לאכול ולפתע שמענו ירי", סיפרה חאדיג'ה. "כולם היו מאוד מבולבלים, רצו מסביב לכל מקום. אז שמענו אותם (את החוטפים) קוראים לנו ואומרים להגיע לשער בית הספר". "אז הגיע רכב, והם אמרו לנו לעלות ונדחסנו לתוכו. בדרך מדפצ'י הם נתנו לנו משקה קל, מרק ועוגת אגוזים. אכלנו והמשכנו לנסוע, עברנו נהר על סירה והגענו לכפר נוסף. בלילה הם שוב הוציאו והעבירו אותנו מהכפר הזה. הם היו נחמדים אלינו".

אליו מאינה, אם שהתאחדה היום עם בתה בת ה-13 לאחר כחודש סיכמה את האיחוד המרגש.  "הם חסמו את הכבישים ולא דיברו עם אף אחד, לא התייחסו לאיש", אמרה. "הם אמרו שצריך להביא רק את המשפחות - את האנשים שיזהו את הילדים, ככה קיבלתי שוב את הבת שלי".

מצוקת הרעב ניגריה (צילום: רויטרס, חדשות)
רעב ועוני: המלחמה רחוקה מסיום | צילום: רויטרס, חדשות

ארגון בוקו חראם מנהל מלחמה בצפון ניגריה כבר 9 שנים. עד כה נהרגו עשרות אלפי בני אדם כתוצאה מהקרבות העזים, 2 מיליון בני אדם נעקרו מביתם והפכו פליטים ואלפים נחטפו. ב-2015 הממשל הניגרי הצליח, בסיוע מדינות באזור, לדחוק את אנשי ארגון הקיצוני מרוב האזורים בהם שלט, אך עדיין המאבק רחוק מסיום.

החטיפה האחרונה של 110 הבנות, בגילי 11-19 באמצע פברואר הייתה אירוע החטיפה הגדול ביותר במדינה מאז שהארגון הצליח לחטוף במקרה דומה 270 בנות מהכפר צ'יבוק בשנת 2014, אירוע חטיפה שהדהד ברחבי העולם.