N12
פרסומת

"ניסוג מהסכם הגרעין אם לא יתוקן"

כשברקע פגישת רה"מ נתניהו והנשיא האמריקני טראמפ, התייחס סגן הנשיא מייק פנס להסכם הגרעין של המעצמות עם אירן: "אפשרנו הזדמנות אחרונה לקונגרס ולבעלות בריתנו לפעול". פנס הבהיר: "אם לא יחולו שינויים, הנשיא טראמפ מתכוון לסגת מההסכם". גם השגרירה באו"ם ניקי היילי נשאה דברים: "ירושלים תמיד תהיה בירת ישראל"

רויטרס
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

סגן נשיא ארצות הברית מייק פנס נאם הלילה (שלישי) בוועידת איפא"ק בוושינגטון והצהיר כי אם הסכם הגרעין שנחתם בין המעצמות לאירן לא יתוקן בחודשים הקרובים, הנשיא טראמפ מתכוון לסגת ממנו באופן מיידי. "הנשיא נמנע מלהטיל על אירן סנקציות נוספות כדי לאפשר לבעלות בריתנו ולקונגרס לפעול בנושא", אמר פנס - והבהיר כי מדובר ב"הזדמנות האחרונה".

סגן הנשיא התייחס לנושא האירני בנאומו ואמר כי הסכנות שנגרמות ממדיניותה של אירן קשורות הרבה מעבר לתמיכה בטרור: "משטר האייתולות ממשיך לפתח טילים בליסטיים מתקדמים שעלולים לאיים על כל שטח ישראל ואזרחיה". פנס הוסיף כי ההסכם שנחתם לא מונע מאירן להשיג נשק גרעיני, אלא רק מעכב אותה בדרך להשגת נשק להשמדה המונית.

היילי, הערב: "באו"ם מתנכלים לישראל"
היילי, הערב: "באו"ם מתנכלים לישראל" | צילום: AP



"לא נאפשר לקמפיין להבסת דאע"ש להפוך לניצחון של אירן", אמר פנס בנאומו והוסיף כי "אירן מנסה להקים מחדש את האימפריה הפרסית ולהשפיע בעירק, סוריה ולבנון".

"אין דבר רע בלהעדיף את בעלת בריתך"

שגרירת ארצות הברית לאו"ם ניקי היילי גם נאמה בוועידת איפא"ק. "ירושלים תמיד הייתה ותמיד תהיה בירת ישראל. זו עובדה", אמרה וזכתה לתשואות.  לדבריה: "ההחלטה האמריקנית להעברת השגרירות אינה קובעת מהי בירת מדינה, לא ארה"ב הפכה את ירושלים לבירת ישראל היא תמיד הייתה".

"לטראמפ היה האומץ להכיר בעובדה הזאת בזמן שלאחרים לא", הוסיפה היילי.  התייחסה גם להחלטת גואטמלה ללכת בעקבות ארה"ב ולהעביר את השגרירות שלה לירושלים: "אלוהים יברך אותה על כך שהצטרפה". "יש אנשים שמאשימים את ארה"ב בהעדפה של ישראל", הסבירה. "אין שום דבר רע בלהעדיף את בעלת הברית שלך".

"ישראל היא מדינה חזקה עם צבא עוצמתי וכלכלה משגשגת, אך באו"ם מתנכלים לה". בדבריה היא התייחסה להחלטת האו"ם ב-2016, שקבעה כי ההתנחלויות אינן חוקיות, עליה ארצות הברית לא הטילה וטו ואף נמנעה מלנקוט עמדה: "זה היה יום מביש לנו. לא עמדנו לצד חברתנו כשהיא נזקקה לנו. ביומי הראשון בתפקיד הבטחתי שבמשמרת שלי זה לא יקרה שוב".