N12
פרסומת

טראמפ הטיל מכסים על ייבוא מתכות

לאחר שבוע נוסף של כאוס בבית הלבן, חתם הנשיא טראמפ על מכסים של 25% על פלדה מיובאת ו-10% על אלומיניום מיובא - צעד שרבים בעולם מזהירים כי עלול להוביל למלחמת סחר כלל-עולמית. בשלב הראשון קנדה ומקסיקו, המייצאות העיקריות של המוצרים הללו לארה"ב, יהיו פטורות

סוכנויות הידיעות
חדשות
פורסם: | עודכן:
ההכחשות
צילום: רויטרס‎, חדשות
הקישור הועתק
ההכחשות
מעמד החתימה, היום | צילום: רויטרס‎, חדשות

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חתם אמש (חמישי) על שורת מכסים על פלדה ואלומיניום מיובאים - זאת חרף התנגדות של גורמים רבים בממשלו ומחוצה לו, הטוענים כי הדבר עלול להוביל למלחמת סחר כלל-עולמית. "היום אני מגן על בטחונה הלאומי של ארה"ב", הצהיר במעמד החתימה, כשמסביבו עובדים בענפים הללו. המכסים ייכנסו לתוקף בעוד 15 ימים.

במסגרת החוק החדש, יוטל מכס בשיעור 25% על פלדה ו-10% על אלומיניום המיובאים לארצות הברית - אולם קנדה ומקסיקו, שתי המדינות המרכזיות מהן מתבצע הייבוא בארה"ב בענפים אלה, יהיו פטורות בשלב הראשוני מהמכסים הללו, ומשכך לא ברור עד כמה המכסים ישפיעו בפועל על הכלכלה האמריקנית.

התגובות למהלך ברחבי העולם היו חריפות, והזהירו מפני מלחמת סחר. באיחוד האירופי, למשל, איימו להטיל מכסים על מוצרים אמריקניים כמו בורבון ואופנועי הארלי דייווידסון. טראמפ רמז כי ייתכן ומדינות נוספות, בהן אוסטרליה, יהיו פטורות גם הן מהמכס, אולם בשלב זה לא נרשמה התחייבות בנושא. "נהיה מאוד גמישים", הבטיח.

יועצו הכלכלי הבכיר ביותר של טראמפ, גארי קוהן, התפטר השבוע במחאה על הצעד, וגם מנהיג בית הנבחרים פול ראיין הביע התנגדות חריפה למהלך. עם זאת, הטלת המכסים נמצאת בשליטתו הבלעדית של טראמפ במסגרת חוק המאפשר לנשיא לשלוט על הגבלות מסחר מטעמים של ביטחון לאומי. על פי ההסבר שסיפק הנשיא, ייבוא מוצרים אלו מעמיד בסכנה את יציבותם של התעשיות הרלוונטיות בארה"ב.