המיצג השנוי במחלוקת, דרזדן (צילום: רויטרס)
המיצג השנוי במחלוקת, דרזדן | צילום: רויטרס

פעילי ימין-קיצוני הפגינו היום (רביעי) בעיר הגרמנית דרזדן, במחאה על יצירה של אמן ממוצא סורי שהוצבה במרכז העיר במטרה לעורר סולידריות עם תושבי חאלב. המפגינים מצידם טענו כי המייצג ממעיט בסבל שחוו תושבי דרזן, עיר שנחרבה כמעט לחלוטין במלחמת העולם השנייה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המייצג, שכולל שלושה אוטובוסים הניצבים על ראשם, הוצב בכיכר לפני כנסיית פראואנקירכה. כנסייה שהושמדה כליל בהפגזות בעלות הברית במלחמת העולם השנייה ונבנתה מחדש כסמל לפיוס.

מטרתו של האומן הייתה לשחזר את התמונה המפורסמת מ-2015, בה המורדים הסורים בחאלב הציבו שלושה אוטובוסים בצורה דומה, במטרה להגן על עצמם מפני צלפים של צבא סוריה, תמונה שהפכה לאחד הסמלים של הקרבות בעיר. היצירה של האמן הסורי הוזמנה כחלק מאירועי ההנצחה ה-72 לחורבן העיר דרזדן בהפגזות בפברואר 1945, שלושה חודשים לפני תום המלחמה.

המקור, חאלב (צילום: רויטרס)
המקור, חאלב | צילום: רויטרס

העיר, שספגה אבידות קשות במלחמת העולם השנייה, הפכה לסמל עבור גרמנים רבים שהעדיפו להזדהות עם הסבל של דרזדן מאשר לראות עצמם כאשמים במלחמה. במרוצת השנים הפכה העיר לבית הגידול של תנועת הימין הקיצויני האנטי-איסלמית "פגידה".

המפגינים שהגיעו לכיכר, גינו את ראש העיר דירק הילברט וכינו אותו "זבל" ו"בוגד". התקשורת המקומית דיווחה כי הוא גם קיבל איומים על חייו. התנועה נגד הגירה, שצברה פופולאריות בעיר, כינתה את המייצג: "עלבון לתושבי דרזדן". האמן, גרמני ממוצא סורי אמר כי נדהם נוכח ההפגנות: "רק רציתי לעורר דיאלוג בין האנשים".