בזמן שבעולם מביטים בדאגה בעיקר לעבר זירות לוחמה מדממות כמו סוריה, בניגריה שבמערב אפריקה עוד ועוד ילדים מתים מרעב: במסגרת המאבק בין ארגוני הטרור לצבא הניגרי המתנהל בצפון המדינה בשנים האחרונות, חל מחסור חמור במזון - מחסור שגורם לכך שכמעט שני מיליון בני אדם באזור חשופים לסכנת חיים מיידית, בהם גם ילדים רבים בגילאי 0-5.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

לאחר שבניגריה לא התביישו להודות שבצפון המדינה אכן קיים משבר חמור של מחסור במזון - ופנו בבהילות לארגוני הסיוע לשלוח מזון לאוכלוסייה שמצאה את עצמה חיה בצל אירועי האלימות וההרס, מתברר שהגישה של ארגונים אלה לכל האזורים בהם זקוקים נואשות למזון קשה מאוד - ומלאכת ההפצה של מצרכי הסיוע מתבררת לעתים כבלתי אפשרית.

נציגי ארגון "רופאים ללא גבולות" השמיעו בימים האחרונים את זעקתם של האזרחים באזור מוכה המלחמה - וסיפרו, למרבה הזעזוע, כי לא נתקלו כמעט בילדים בגילאים שבין 0-5 - רבים מהם מתו מרעב ולא שרדו. "כמעט תמיד יש ילדים קטנים שמתרוצצים במחנות", מספרת ננסי רוברטס, קצינת המבצעים של הארגון, "אבל עכשיו אנחנו רואים רק ילדים בוגרים. אין תינוקות על גב האמהות".

"כמעט ואין ילדים בגילאי 0-5" (צילום: רויטרס)
"כמעט ואין ילדים בגילאי 0-5" | צילום: רויטרס

בארגון סיפרו ל"ניו יורק טיימס" כי עקב הרעב שמחליש את מערכת החיסון, מחלות כמו מלריה וחצבת מתפשטות ומחמירות במהירות - וגורמות למוות. מי שמשלם את המחיר המיידי הם בני האוכלוסיה הרגישה מכולן: התינוקות, הפעוטות והקשישים.

"מצב הנשים והילדים מזכיר את התמונות שאחרי שחרור אושוויץ"

ארת'רין קוזין, מנהלת ארגון המזון העולמי, מעריכה ש-4.4 מיליון אנשים במדינה סובלים ממחסור במזון וכי 55 אלף בני אדם מוגדרים בסכנת חיים עקב הרעב. קוזין סיפרה שחבריה שביקרו במקום אמרו ש"מצבן של הנשים והילדים שם מזכיר דמויות שראו בתמונות שנראו אחרי שחרור אושוויץ ומחנות ריכוז אחרים במלחמת העולם השנייה".

מצוקת הרעב ניגריה (צילום: רויטרס, חדשות)
מיליונים פזורים במחנות הפליטים | צילום: רויטרס, חדשות

וזה לא הכל: אם כבר מגיע הסיוע המיוחל לאזורים מוכי המלחמה, לא תמיד הוא מגיע לפיותיהם של מי שזקוק לו כל כך. פעילי טרור של ארגון "בוקו חראם" וארגוני טרור אחרים, שודדים לעתים את המזון שמגיע - ובכך רק גורמים למקרי מוות נוספים. שני מיליון איש נאלצו לעקור מבתיהם מאז שנת 2009 - והם מתגוררים כיום בכ-100 מחנות פליטים הפזורים בצפון המדינה.