יועצו לשעבר של טראמפ, מנפורט (צילום: רויטרס, חדשות)
פול מנפורט - הקשר הרוסי | צילום: רויטרס, חדשות

ראש הקמפיין לשעבר של הנשיא דונלד טראמפ, פול מנפורט, עבד לפני עשור בחשאי עבור מיליארדרים רוסים שקידמו את האינטרסים של הנשיא ולדימיר פוטין. כך חושפת היום (רביעי) סוכנות הידיעות AP. על פי החשיפה, מנפורט הוביל אסטרטגיה פוליטית שביקשה לחתור תחת כל גילוי של התנגדות למשטר הרוסי. החשיפה עומדת בסתירה לטענות של ממשל טראמפ ושל מנפורט עצמו, שהצהיר בעבר כי מעולם לא פעל לקידום אינטרסים רוסיים.

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על פי הדיווח, מנפורט יזם תכנית אסטרטגית סודית כבר ביוני 2005 בה הוא תכנן להשפיע על פוליטיקאים, אנשי עסקים ועל גופי תקשורת בארצות הברית, באירופה ובמדינות ברית המועצות לשעבר - לטובת ממשל פוטין. עוד צוין כי מנפורט פעל לטובת הנשיא הרוסי גם כשהיחסים בין ארה"ב ורוסיה היו במשבר, בימי כהונתו של הנשיא הרפובליקני ג'ורג' בוש הבן.

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ (צילום: רויטרס, חדשות)
טראמפ ממשיך להכחיש: "פייק ניוז" | צילום: רויטרס, חדשות

עוד דיווחה סוכנות הידיעות כי מנפורט פעל יחד עם אדם המקורב לפוטין בשם אולג דריפסקה ואף חתם איתו בשנת 2006 על חוזה עבודה שנתי בשווי 10 מיליון דולר. על פי הדיווח, הקשר בין השניים נמשך לפחות עד 2009. כמו כן, כתבי סוכנות הידיעות ציינו כי שמעו על הדברים מפי מספר גורמים שהכירו את הנושא וידעו על העברת הכספים ועסקיו של מנפורט.

"אנו מאמינים כעת כי מודל זה טומן בחובו פוטנציאל עצום לטובתו של ממשל פוטין, אם נצליח להשפיע על הרמות הנכונות ועם מחויבות להצלחה", כתב מנפורט לדריפסקה במזכר משנת 2005. מנפורט הוסיף בזמנו כי "אנו נספק שירות מעולה שיוכל למקד מחדש - בחוץ ובפנים - את המדיניות של ממשל פוטין". בנוסף צוין כי קיימים מסמכים נוספים המעידים על שיתוף הפעולה בין השניים, אך עם זאת טרם התברר כמה מהפרויקטים או שיתופי הפעולה הצליחו בסוף לצאת לפועל.

חילופי מהלומות דיפלומטיים. טראמפ ופוטין (צילום: רויטרס)
התערב בבחירות בארה"ב? פוטין | צילום: רויטרס

החשיפה של AP מתפרסמת בשעה שאנשי הקמפיין של טראמפ נמצאים תחת חקירה של ה-FBI וכן של מספר ועדות בבית הנבחרים האמריקני. בחקירות נבדק הקשר בין הקמפיין הנשיאותי של טראמפ במהלך הבחירות האחרונות לבית הלבן, לבין גורמים בכירים במוסקבה. בסביבתו של טראמפ ומנפורט הכחישו את הדיווח, וכינו אותו "פייק ניוז".