משרדי ה-CIA, ארכיון (צילום: רויטרס)
משרדי ה-CIA, ארכיון | צילום: רויטרס

אתר ההדלפות "ויקיליקס" מסעיר שוב את העולם: היום (שלישי) פרסם הארגון יותר מ-8,000 מסמכים של סוכנות הביון המרכזית של ארה"ב, ה-CIA. האתר טוען כי המסמכים שפורסמו היום חושפים את יכולות הפריצה והריגול של ה-CIA - שלמעשה כבר דלפו בתקופה האחרונה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הפרסום הוא חלק מפרויקט סודי שכונה על ידי "ויקיליקס" בשם "כספת 7", ונחשב לפרסום הגדול ביותר של מסמכים חשאיים של ארגון הביון. היום הועלו לאתר 8,761 מסמכים שהוצאו בדרך לא ידועה ממטה הארגון בלנגלי, וירג'יניה.

ג'וליאן אסאנג',, מייסד ויקיליקס (צילום: חדשות 2)
ג'וליאן אסאנג',, מייסד ויקיליקס | צילום: חדשות 2

"לאחרונה, ה-CIA איבד שליטה על רוב ארסנל הפריצות שלה - וירוסים, סוסים טרויאנים, רוגלות, יכולות שליטה מרחוק ו'כלי נשק ליום הדין'", נכתב בהודעת ויקיליקס. אנשי האתר, שבראשו עומד ג'וליאן אסאנג' השנוי במחלוקת, הוסיפו כי "מדובר במצבור מסמכים חריג - יותר ממאות מיליון שורות קוד. כל מי שמחזיק בכך יכול לשלוט בטכניקות הפריצה של ה-CIA".

מטה ה-CIA מבחוץ (צילום: רויטרס)
מטה ה-CIA מבחוץ | צילום: רויטרס

באתר הוסיפו וטענו כי המידע על יכולות ה-CIA התרוצץ לאחרונה בין האקרים ממשלתיים וגופים חיצוניים ("קבלני עבודה") - ואחד מהם העביר חלקים מהמידע לויקיליקס. עוד חושף הפרסום את מערך "שנת אפס" של ה-CIA, תכנית פריצה (האקינג) גלובלית. "באמצעות חברות אמריקניות ואירופיות רבות - בהן הטלפון של אפל, האנדרואיד של גוגל, ווינדוס של מייקרוסופט והטלויזיה של סמסונג - כל אלו הפכו למיקרופונים חשאיים".

לפי הפרסום, משנת 2001 ה-CIA בנה צי של האקרים: "בסוף שנת 2016 חטיבת ההאקרים מונה יותר מ-5,000 משתמשים ומערכות רבות - הם ייצרו יותר שורות קוד מפייסבוק". אסאנג' הסביר כי "קיים סיכון רציני של הפצת 'נשק הסייבר' ברחבי העולם, מדובר בתופעה הרבה יותר רחבה מקרבות סייבר. בחנו את המסמכים במשך תקופה ארוכה". 

אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס

עוד נטען בפרסום של ויקיליקס כי הקונסוליה האמריקנית בפרנקפורט היא למעשה בסיס האקרים חשאי - כך עולה מחלק מהמסמכים, בהם נטען כי מדובר ב"סיפור כיסוי". עובדים הציגו את עצמם כ"צוות תמיכה טכני לקונסוליה" ולמעשה ביצעו משימות איסוף מידע ומתקפות סייבר.