מייק פנס נגד הקריקטורה הגזענית (צילום: רויטרס, חדשות)
סגן הנשיא פנס. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

סגן נשיא ארצות הברית מייק פנס חשף בוועידת מינכן לביטחון את עיקרי מדיניות החוץ של ממשל טראמפ החדש, והבהיר כי ארצות הברית מחויבת לברית נאט"ו ולבעלות בריתה ברחבי העולם. "טראמפ הבהיר כי ארה"ב עומדת היום לצד אירופה, ותוסיף לעשות זאת", ציין פנס. סגן הנשיא אף התייחס לנושא האירני: "מחויבים לכך שהאירנים לא ישיגו נשק גרעיני".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במרכז נאומו של פנס עמדה המחויבות האמריקנית לברית נאט"ו ולשותפות עם אירופה. " אם מישהו מטיל ספק במחויבות האמריקנית, הוא צריך רק להסתכל על ההשקעה האמריקנית בביטחון ובשגשוג באירופה", אמר. דבריו של פנס נאמרו על רקע התבטאויותיו של הנשיא טראמפ נגד האיחוד האירופי ויציבותו ברית נאט"ו.

פנס התייחס גם למדיניות שינקוט הממשל החדש בנוגע למזרח התיכון והדגיש את מחויבותה של ארצות הברית להגן על ישראל. "הממשל החדש מחויב לכך שאירן לעולם לא תשיג נשק גרעיני, שיוכל להגן על בעלות בריתנו בעולם, ובעיקר על ישראל". הוא גם ציין כי ארצו למשיך להיאבק בדאע"ש, אולם לא ציין פרטים נוספים בנוגע לתכניות הממשל.

צפו בסיפורים המעניינים של 31.5 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
מתקן גרעין באירן | צילום: רויטרס, חדשות

על רקע הביקורת שסופג ממשל טראמפ על התנהלותו מול נשיא רוסיה פוטין, פנס ציין כי על הרויסם לכבד את הסכמי מינסק לקידום תהליך השלום במזרח אוקראינה. "דעו כי ארצות הברית תמשיך לדרוש מרוסיה אחריות למעשיה, גם בעודנו ממשיכים לחפש קרקע משותפת, כשכפי שידוע לכם, הנשיא טראמפ מאמין כי ניתן למצוא אחת כזו".

במסגרת הוועידה נאמה גם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, שהצהירה כי "האסלאם אינו מקור לטרור" וטענה כי יש לערב מדינות מוסלמיות במאבק בטרור. "המאבק המשותף בטרור האסלאמי הוא תחום אחד שבו יש לנו אינטרסים משותפים ואנחנו יכולים לעבוד יחד", אמרה.

אנגלה מרקל (צילום: רויטרס, חדשות)
"מאבק משותף". מרקל | צילום: רויטרס, חדשות

הקנצלרית מרקל מתחה בשבועות האחרונים ביקורת נגד ממשל טראמפ בנוגע להחלטתו לאסור כניסת אזרחים ממדינות מוסלמיות. היא הבהירה כי בוועידה כי לשיתוף המדינות במאבק בטרור יש חשיבות בהצלחה במאבק.

בשלב מאוחר יותר נאם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב ואמר כי "הסדר שהיה קיים בעולם אחרי המלחמה הקרה בא אל קצו". "המנהיגים חייבים לקבל החלטה, ואני מקווה שההחלטה תהיה לבסס סדר עולמי דמוקרטי וצודק, אם אתם רוצים - תקראו לזה עולם 'פוסט מערבי'". למעשה, לברוב התייחס לשליטה האמריקנית בזירות שונות ברחבי העולם, ולנסיונות ההתקרבות בין רוסיה לארה"ב.