בתום מספר שעות של משא ומתן, שוחררו כל נוסעי ואנשי הצוות של מטוס חברת "איג'יפט-אייר" שנחטף על ידי אזרח מצרי שככל הנראה היה מעורער בנפשו. המטוס היה בדרכו מאלכסנדריה לקהיר והוסט ממסלולו לעבר לרנקה בקפריסין. נשיא קפריסין הבהיר כי למעשה אין קשר לטרור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

המטוס, מסוג איירבוס 320, בטיסה מספר MS181 שעליו 55 נוסעים ו-7 אנשי צוות, נאלץ לנחות בלרנקה, ותחנת רדיו במדינה דיווחה כי על כלי הטיס היה לפחות חמוש אחד. הטייס, לדברי רשות התעופה במצרים, דיווח כי אחד הנוסעים איים עליו כי ברשותו חומר נפץ וכך גרם לו לסטות ממסלולו. מאוחר יותר התברר כי לא היה ברשות האיש כל חומר נפץ.

שר התעופה המצרי שריף פתחי, שסירב לומר אזרחי אילו מדינות נותרו עדיין על המטוס החטוף, לא סיפק מידע ברור על זהותו של החוטף. הוא הוסיף כי החוטף לא דרש דרישות ברורות.

המטוס המצרי שנחטף (צילום: רויטרס)
נמל התעופה בלרנקה | צילום: רויטרס
האם זה החוטף? (צילום: CBC)
האם זה החוטף? | צילום: CBC
המטוס החטוף (צילום: טוויטר)
המטוס החטוף | צילום: טוויטר

תחילה נטען בטלוויזיה המצרית כי החוטף הוא איברהים עבדל טוואב סמאחה, אזרח מצרי שביקש מקלט מדיני בקפריסין. במהלך המשא ומתן עימו הוא ביקש להעביר מכתב בן ארבעה עמודים לאישה שחיה בקפריסין, ככל הנראה אשתו לשעבר מרינה פרשקו, שהובאה גם היא לאזור נמל התעופה בו נערך המשא ומתן. על פי דיווחים בסוכנויות הידיעות, סמאחה הוא פרופסור לווטרינריה באוניברסיטה באלכסנדריה. דיווחים בכלי תקשורת נוספים מסרו שם שונה וטענו כי סמאחה אינו אלא נוסע שזוהה בטעות כחוטף.

מסלול המטוס
מסלול המטוס | צילום:
שדה התעופה בלרנקה
שדה התעופה בלרנקה | צילום:
4 עשורים של תקריות בנמל בלרנקה (צילום: prezatv)
צילום: prezatv

החוטף קרא לכוחות המשטרה שהגיעו לנקודה המרוחקת בנמל התעופה לסגת מהמקום כדי שיוכל להוריד מכלי הטיס נשים וילדים, ואלו אכן נראו יורדים אל המסלול. חברת התעופה המצרית הודיעה כי מתנהל משא ומתן עם החוטף. על המטוס היו שמונה אזרחים אמריקנים, ארבעה בריטים, שני בלגים, איטלקי אחד, ארבעה הולנדים ו-30 אזרחים מצרים. מעט מאוחר יותר נראו כמה אנשים נוספים יורדים מהמטוס, אך לא ברור כמה נוסעים נותרו עליו.

מטוסים של חיל האוויר הוקפצו כדי לוודא שלא ינסו להתקרב למרחב האווירי של ישראל. נשיא קפריסין ניקוס אנסטסיאדס אמר מאוחר יותר כי לאירוע החטיפה אין קשר למעשה טרור. הטיסות מנמל התעופה בן גוריון לקפריסין בוטלו לאחר שהשדה נסגר. כמו כן, ממצרים נשלח מטוס ללרנקה כדי להחזיר את הנוסעים שנתקעו שם.

בהכנת הידיעה השתתפו ניר דבורי, עמית ולדמן, ערד ניר וירון שניידר