"לא נסבול את הפעילות הבליסטית" (צילום: רויטרס)
ניסו לדבר. קים ואובמה | צילום: רויטרס

ימים ספורים לפני הניסוי הגרעיני האחרון שביצעה פיונגיאנג, הסכים ממשל אובמה לנהל מו"מ חשאי על מנת לסיים את המלחמה בין קוריאה הצפונית וקוריאה הדרומית - כך פורסם בעיתון "וול סטריט ג'ורנל". עם זאת, על פי הפרסום, האמריקנים הציבו לשליט קים ג'ונג און תנאי - לצמצם את ארסנל הנשק הגרעיני שבידיו.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

על אף ההצעה האמריקנית שהונחה על השולחן, קוריאה הצפונית דחתה את הבקשה ובתחילת החודש שעבר פוצצה את השיחות כשהוציאה לפועל ניסוי בפצצת מימן. על פי הדיווח, מדובר במאמץ אחד מני רבים של האמריקנים יחד עם האו"ם לנסות ולהידבר עם הממשל בפיונגיאנג.

גורמים המעורים בפרטים טוענים כי האמריקנים ניסו להביא את קוריאה הצפונית לפירוז גרעיני, במקביל לשיחות הגרעין שהתקיימו עם אירן במהלךך הקדנציה השנייה של הנשיא אובמה. הם מוסיפים כי אובמה ניסה לאותת לקוריאה הצפונית שהוא מוכן לדון עמה כפי שדן עם טהרן, אך כאמור המאמצים לא הניבו פרי.

ב-6 בינואר הודיעה קוריאה הצפונית שערכה ניסוי תת קרקעי מוצלח בפצצת מימן גרעינית. ההודעה הגיעה זמן קצר לאחר שכלי תקשורת בדרום קוריאה החלו לדווח על רעידת אדמה בעוצמה של 5.1 דרגות, שלטענתם הייתה התוצאה של ניסוי גרעיני שכזה. מוקד הרעש היה בצפון מזרח המדינה, כ-50 קילומטרים צפון מערבית לעיר קילג'ו הסמוכה לאתר הגרעין הידוע של צפון קוריאה, פונגי-רי.

בהודעת הממשל הצפון קוריאני נמסר כי המדינה תמשיך לחזק את תכנית הגרעין שלה, אל מול מה שהיא מכנה "התוקפנות האמריקנית". עוד נמסר בהודעה כי בכוונת המדינה לנהוג באחריות עם תכנית הגרעין וכי היא מתחייבת שלא להעביר את יכולותיה הגרעיניות לאף מדינה אחרת. אם הטענות בפיונגיאנג נכונות, מדובר בפעם הראשונה שצפון קוריאה ביצעה ניסוי בפצצת מימן, החזקה הרבה יותר מפצצת הפלטוניום בה בוצעו הניסויים עד כה.