גרמניה הפכה בשנים האחרונות לאחד מיעדי ההגירה המבוקשים בעולם ואזרחים רבים במדינה מתנגדים למדיניות ההגירה הליברלית של השלטונות. אתמול נערכה בעיר דרזדן ההפגנה הגדולה ביותר עד כה בהשתתפות 18 אלף בני אדם, שמחו על מה שהם כינו "האיסלאמיזציה של גרמניה". קבוצות שמאל קיימו הפגנות נגד וקראו כי יש להמשיך במדיניות הנוכחית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ההפגנה נערכה למרות שהקנצלרית אנגלה מרקל ביקשה להפסיק עם ההפגנות האלה, שאותן הגדירה גזעניות. עיריית דרזדן ניסתה להקשות על המפגינים בכך שניתקה את החשמל סביב אזור ההפגנה.

תנועת פג'ידה, ראשי תיבות של "אירופים פטריוטים נגד אסלאמיזציה של המערב", שארגנה את ההפגנה, צוברת תאוצה בשבועות האחרונים. אם לפני ארבעה חודשים הגיעו להפגנות נגד המוסלמים כמה מאות בני אדם בלבד כעת מגיעים אלפים.

הפגנה נגד הקיצוניות בברלין (צילום: רויטרס)
הפגנה נגד הקיצוניות בברלין | צילום: רויטרס

בדרזדן, עיר שנהרסה לחלוטין במלחמת העולם השנייה, המפגינים יצאו עם דגלי גרמניה, קראו קריאות והניפו שלטים בגנותו של האיסלאם ושל חוקי ההגירה באירופה, שלטענתם מקלים על מהגרים מוסלמים "לכבוש את אירופה". עוד נכתב בשלטים שהונפו: "סובלנות כלפי העם שלנו" ו"די לפנאטיות הדתית".

בברלין ובקלן נערכו הפגנות נגד של ארגוני שמאל שבהן קראו המשתתפים לסובלנות כלפי המהגרים והביעו התנגדות לתנועה שנולדה, לדבריהם, משנאת זרים.

בשבוע שעבר התייחסה הקנצלרית אנגלה מרקל לגל המחאה ואמרה: "אנו צריכים להגיד שהקיצוניות הימנית, העוינות כלפי זרים וגילויי האנטישמיות צריכים להיעלם מהחברה שלנו".

גרמניה היא אחת המדינות המערביות הליברליות ביותר כלפי מהגרים, בשנה החולפת הגיעו למדינה 200 אלף מהגרים - פי ארבעה מ-2012. גרמניה היא יעד ההגירה השני בעולם, אחרי ארה"ב.