N12
פרסומת

רוסיה: 2 נעצרו בחשד למעורבות ברצח בכיר האופוזיציה

המשטרה הפדרלית במוסקבה הודיעה כי כוחותיה עצרו שני בני אדם החשודים בהתנקשות במנהיג האופוזיציה בוריס נמצוב בשבוע שעבר. לדברי מפקד המשטרה, הנשיא פוטין עודכן בהתפתחויות בחקירה

רויטרס
חדשות
פורסם:
זירת הרצח של נמצוב, סמוך לקרמלין
צילום: רויטרס
הקישור הועתק
זירת הרצח של נמצוב, סמוך לקרמלין
זירת הרצח במוסקבה | צילום: רויטרס

שני בני אדם נעצרו היום (שבת) ברוסיה, בחשד למעורבות ברצח מנהיג האופוזיציה במדינה, בוריס נמצוב. על פי הדיווח בטלוויזיה הרוסית, את דבר המעצר אישר מפקד המשטרה הפדרלית במדינה, אלכסנדר בורטניקוב.

לטענת מפקד המשטרה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין עודכן לגבי ההתפתחויות בחקירה ומעצרם של שני החשודים, על רקע הטענות במדינה לפיהן רציחתו של הפעיל הפוליטי בוצעה על פי הוראתו של פוטין.

נמצוב, בן 55 במותו, כיהן כסגן ראש הממשלה בתקופתו של הנשיא ילצין ומאז עלייתו לשלטון של פוטין היה אחד המתנגדים הבולטים למדיניותו. נשיא אוקראינה פורושנקו טען אמש כי נמצוב עמד לחשוף פרטים על המעורבות הרוסית במלחמת האזרחים במדינה, ולכן נרצח. נמצוב נורה למוות בגשר במרכז מוסקבה, כמה עשרות מטרים מהכיכר האדומה ומלשכתו של הנשיא פוטין.

נורה ליד לשכת פוטין. נמצוב
נורה ליד לשכת פוטין. נמצוב | צילום: רויטרס

בתחילת השבוע הפגינו אלפי בני אדם במרכז מוסקבה לזכרו של נמצוב. האלפים נשאו תמונות של נמצוב ושלטים הקוראים לממשל לערוך חקירה אמיתית ושקופה של הרצח. המפגינים עצמם הביעו ספק בהצהרות הממשל, שהכחיש בתוקף כל מעורבות ברצח ואמר כי הרשויות יעשו הכל כדי למצוא את הרוצחים.