התנהלות כושלת. פיאד
האם מינויו של פיאד יהיה שנוי במחלוקת? | צילום:

כשברקע הדיונים על הקמת הממשלה המשותפת של פת"ח וחמאס, קרא היום יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן להצעת פשרה. על פי הצעתו של אבו-מאזן, הוא יעמוד בעצמו בראש הממשלה וימנה לו שני סגנים - סלאם פיאד בגדה המערבית ואיסמעיל הניה ברצועת עזה.

על פי ההערכות, צפויה הצעתו של אבו-מאזן להיתקל בהתנגדות דווקא בקרב גורמים בפת"ח, אשר מתנגדים לפיאד. כמו כן, עוד מוקדם להעריך כיצד יגיבו בחמאס להצעת ההחלטה.

עוד עולה מהצעתו של אבו-מאזן, כי אם יזכה מינויו של פיאד לסגן להתנגדות מצד גורמים בחמאס, יוכל היו"ר למנותו לתפקיד שר האוצר של הרשות הפלסטינית. מדובר בהצעה שמוטית באופן בולט לטובת ארגון הפת"ח, שכן אבו-מאזן עצמו משתייך לארגון. לכן, לא מן הנמנע כי בחמאס יידרשו כי ראש הממשלה החדשה יהיה מטעמם.

לאחר הפיוס: גל מעצרים של חמאס בשטחי הגדה

מאז ההחלטה על חתימת "הסכם הפיוס" בין פת"ח לחמאס, נעצרו שישה אנשי חמאס בשטחי הגדה המערבית, על ידי אנשי הביטחון של הרשות הפלסטינית. כך לפי גורם רשמי בחמאס שמסר את הנתונים בשבוע שעבר לסוכנויות הידיעות הזרות. אנשי החמאס נלכדו, לפי הדיווח, בחברון ובשכם. בכיר החמאס אמר: "אנו מגנים את המעצרים האלה".

סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה כי הרשות הפלסטינית מחזיקה היום כ-200 אנשי חמאס בבתי הסוהר שלה. "אנו דורשים שזה ייפסק", אמר המקור בחמאס.

על פי ההסכם שנחתם בקהיר, הרשות הפלסטינית אמורה לשחרר את כל האסירים הפוליטיים משורות החמאס שהיא מחזיקה, אבל בינתיים אמרו בתגובה אנשי הרשות שהם לא מחזיקים בבתי המעצר אף אסיר פוליטי. שני הארגונים התלוננו שאנשיהם הוחזקו במעצרים ואף עונו במהלך ארבע השנים האחרונות, ארבע השנים של הקרע בחברה הפלסטינית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק