פצועים כתוצאה משימוש בנשק כימי. ארכיון (צילום: רויטרס)
המחזות יחזרו על עצמם? מטפלים בפגוע נשק כ | צילום: רויטרס

המערב מתלבט ואסד לא נח: דיווחים חדשים מגיעים היום מסוריה, ולפיהם כוחות המשטר השתמשו שוב בנשק הכימי נגד המורדים. לראייה - הם מציגים גם סרטון חדש.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

פעילי אופוזיציה סורים שוחחו הבוקר עם ערוץ החדשות אל ערביה וטענו כי ארע מקרה נוסף של שימוש בנשק כימי כנגד כוחות המתנגדים לאסד. על פי הדיווחים, כוחות המשטר עשו שימוש בנשק הבלתי קונבנציונאלי בשכונת אל-עסאלי בבירה דמשק, וכן בעיירה סראקיב שבמחוז אידליב בצפון המדינה.

נציגי המורדים הוסיפו גם כי עשרות בני אדם נפגעו מההפצצות ומהגז. הפצועים הועברו לבתי חולים מאולתרים כשהם סובלים מתסמינים דוגמת חנק, אישונים מורחבים, המסמנים בדרך כלל על שימוש בנשק כימי. בשעות האחרונה הם הפיצו גם סרטון ביוטיוב ובו הם מציגים את הקורבנות לכאורה של אחת מן המתקפות הללו.

כך נראה הסרטון הראשון של תיעוד הנפגעים:

בינתיים, הלחימה נמשכת גם בשאר חלקיה של סוריה. המורדים מדווחים היום כי יחידות של כוחותיהם הרגו שבעה פעילי חיזבאללה באזור אל-קוסייר, על גבול סוריה-לבנון. כמו כן, במסגרת המתקפה, המורדים טוענים כי הרגו עוד 4 אירנים שליוו את אנשי הארגון הלבנוני.

גם בפעם הקודמת - סראקיב הייתה במוקד המתקפה

גם אם אכן מדובר בשימוש בנשק הכימי, לא מדובר בפעם הראשונה בה הצבא הסורי עושה בו לכאורה שימוש במחוז אידליב. ביום חמישי האחרון הביא כתב רשת BBC הבריטית, שביקר בעיירה הצפונית סראקיב, דיווח מפי עדי ראייה על מסוקים ממשלתיים שהנחיתו לאחרונה לפחות שני מיכלים ובהם גז רעיל. הממשלה הכחישה בתוקף את הטענות לפיהן נעשה שימוש בחומרים כימיים.

רק בחודש אפריל האחרון הייתה נתונה העיירה, מדרום-מערב לחלב, להפגזות מצד משטרו של אסד. רופאים בבית החולים המקומי אמרו ל-BBC שהובהלו אליהם שמונה אנשים הסובלים מבעיות נשימה. אחת מהם מתה מאוחר יותר. רופא שטיפל בה קבע כי הסימפטומים שלה תואמים להרעלה של חומר כימי.

_OBJ

לרשת הבריטית הגיעו מספר סרטונים המתעדים לכאורה שימוש בנשק כימי, אך שם לא הצליחו לאמת אותם. על פי הערכות של האו"ם, הסכסוך העקוב מדם במדינה הביא כבר למותם של 80 אלף בני אדם.

ארה"ב הזהירה כי ראיות לשימוש בנשק כימי יהיו בבחינת "קו אדום" להתערבות אפשרית. עם זאת, הנשיא ברק אובמה אמר כי עדיין אין הוכחה מודיעינית חותכת לשימוש בנשק זה. גם בריטניה ומדינות נוספות באירופה הזהירו מהנושא בתקופה האחרונה.