הדיכוי האלים והקטלני של ההפגנות בסוריה זיכה השבוע את הנשיא בשאר אסד בגינויים מכל רחבי העולם. אבל מתברר שהתגובות, שהגיעו באיחור-מה של 6 שבועות, כנראה לא חמורות דיין כדי לבלום את הפיכתה של סוריה לחברה במועצת זכויות האדם של האו"ם.
מזכ"ל האו"ם באן קי מון עצמו גינה את האירועים בסוריה, אבל גם הוא לא מתכוון לעשות דבר כדי לבלום את דרכה של דמשק למועצה הבינלאומית. "זה לא תפקידו של המזכ"ל להתייחס למדינות החברות במועצה", אמר מרטין נאסריקי, דוברו של באן, כשנשאל האם המזכ"ל מתכוון לקרוא לסוריה לוותר על המינוי.
גורם אחר באו"ם אמר לרשת "פוקס" האמריקנית כי המדינות החברות בארגון צריכות להציע מועמדת אחרת במקום סוריה ולפעול לטרפוד המינוי.
"האו"ם צריך להפגין יותר יושרה ואומץ"
עמאר עבד אל-חמיד, פעיל זכויות אדם סורי שמתגורר בוושינגטון, קרא היום לראשי האו"ם "להפגין יותר יושרה ואומץ ולהבין שתפקיד כזה מעניק לאסד מידה של סמכות מוסרית". עבד אל-חמיד נמלט מסוריה בשנת 2005, אחרי שהשמיע ביקורת נגד משטר אסד והעמיד, לדבריו, את חייו ואת חיי בני משפחתו בסכנה.
בוושינגטון טענו שמינויה של סוריה כנציגה של יבשת אסיה במועצה הוא "צעד צבוע ולא ראוי". גורמים קיצוניים יותר במפלגה הרפובליקנית טענו שהנשיא אובמה צריך להפסיק את הקשר עם הגוף, "שהפך למגוחך".
בינתיים, סוריה צפויה לקבל רוב קולות בהצבעה שתיערך ב-20 במאי ולשלוח נציג שאמור בין השאר גם לבקר את הנשיא בשאר אסד. נציין כי בראש מועצת זכויות האדם באו"ם עמדה בעבר גם לא אחרת מאשר לוב.
רוצים לקבל את כל העדכונים לפני כולם? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק