בטלפונים הניידים בעזה שולט לאחרונה משחק חדש, שמטרתו היא אחת: אתה, הפעיל על המשט הטורקי לעזה, צריך להרוג את חיילי צה"ל שמשתלשלים מחבלים ועולים על ה"מרמרה" מתוך סירות.

משחק האנימציה הולך וצובר פופולאריות ברצועה. בשלב הראשון, הפעיל על הספינה מחזיק מעין רובה גדול ו"מתמודד" רק מול חייל אחד בכל פעם אשר משתלשל ממסוק. כאשר חייל נורה, הוא נופל למים.

ברקע נראה קו החוף של עיר ישראלית - אשדוד, או תל אביב. בשלב השני מתווספות למסוקים גם סירות חיל הים, מהן נזרקים חפצים על הפעיל והוא צריך, שוב, לירות בהם.

בשלב השלישי והקשה ביותר צריך הפעיל לירות גם על שני חיילי שייטת בו-זמנית, וגם על החפצים והרימונים שמושלכים עליו מהסירות.

מועצת זכויות האדם של האו"ם: תגובה אלימה ובלתי סבירה של החיילים

הדוח שפרסמה אתמול מועצת זכויות האדם של האו"ם על אירועי המשט לעזה מטיח בישראל האשמות חמורות ביותר: תגובה אלימה חסרת פרופורציות ובלתי סבירה מצד החיילים כלפי נוסעי הספינה, הפרת החוק הבינלאומי, ירי בראשי הפעילים מטווח קצר ושימוש בכוח מתוך מטרה אחת בלבד - למנוע מהאנשים על הסיפון ניצחון מורלי ויחסי ציבור ברחבי העולם.

עוד קובע הדוח, שהתבסס בחלקו על עדויות בכירי מערכת הביטחון בוועדת טירקל, כי העדויות הישראליות, שטענו לחטיפת נשק ושימוש בירי מצד הפעילים, היו כל כך מבולבלות ורצופות בסתירות, שיש לדחותן על הסף. ממשרד החוץ נמסר בתגובה:  "ממצאי הוועדה הם מוטים וחד צדדים בדיוק כמו הגוף שילד אותה. ישראל חוקרת את אירועי המשט, כמו גם ועדה נוספת של האו"ם. לכן העיסוק הנוסף בנושא הינו מיותר".

מעיון בדוח המלא של הוועדה עולה כי היא דוחה באופן כמעט מוחלט את הטענות הישראליות ומאמצת את גרסת ראשי ארגון IHH הטורקי. בעוד שממצאי הוועדה קובעים כי אכן נחטפו מספר כלי נשק מחיילי צה"ל, הרי שלא עלתה עדות שנעשה שימוש בהם כלפי החיילים. מספר רופאים שטיפלו בשלושה חיילים פצועים שנלקחו לבטן האוניה העידו כי אלו לא סבלו מפצעי ירי, אלא מחתכים עמוקים בגופם שנגרמו על ידי החדרת חפץ חד.

"כלי הנשק שנלקחו מחיילי צה"ל הושלכו למים ולא נעשה בהם שימוש כלפי החיילים", נכתב בדוח הוועדה. בנוסף, קיבלו חברי הוועדה את הטענה שמספר פעילים מועט ניסה לפגוע בחיילי צה"ל, אך ציינו כי נוסעים רבים שהיו על הסיפון ניסו להגן על החיילים בגופם, וחלקם אף נורה על ידי כוחות הביטחון, למרות שכלל לא היו להם כוונות אלימות.

"החיילים המשיכו לירות במכוון כלפי הפעילים, למרות שחלקם היו פצועים בדרגות פציעה שונות", כתבו חברי הוועדה בדוח. "חלק מהפצועים נורו מקרוב בראש ובבטן על ידי החיילים, אשר סביר להניח שיכלו להימנע מהירי", הוסיפו. חברי הוועדה אף קיבלו את טענתו של ראש ארגון IHH שאמר כי עשה שימוש בחולצתו הלבנה כדי לאותת לחיילים על כניעה, אך טען כי אלו המשיכו לירות לעבר הפעילים למרות זאת.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק