כשברקע נמשך הניסיון של הממשל במצרים להרגיע את המהומות וההפגנות ולהשיג מעט שקט - נראה כי מצרים עצמה לא תוכל להמשיך עוד זמן רב במצב בו היא נמצאת ב-16 הימים האחרונים. בחלוף הימים, גם ישראל הופכת מעורבת בעקיפין במתרחש, ועלולה להיפגע ישירות מהתנהלות ההפגנות במדינה.

היום הוגשה במצרים תלונה על ידי עורך דין פרטי, נגד חוסיין סאלם - היזם המצרי בהולכת הגז המצרי לישראל, בטענה כי היה מעורב בפרשות שחיתות בהיקף של מאות מיליוני דולרים. סאלם עצמו, על פי הדיווחים, כבר לא נמצא במצרים ונטש את המדינה במהלך ימי המהומות הראשונים.

רוצים לקבל עדכונים שוטפים על מה שקורה במצרים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

התלונה הזו עלולה להפוך את עניין מכירת הגז לישראל לחלק מהמהומות נגד המשטר ולהשתלב בסיסמאות שמשמיעות תנועות המחאה.

"מצרים על סף התמוטטות כלכלית"

במקביל, הזהיר היום שר החוץ המצרי אחמד אבו אל-רייט כי במצב שנוצר, הצבא עלול לקחת את השלטון לידיו. במקום להיות מגן המשטר - כפי שהוא נוהג מאז פרוץ העימותים ולא נוהג באלימות כלפי המפגינים, עלול הצבא להפוך להיות מגן החוקה, וליטול את השלטון לידיו. זאת, על רקע כישלון נוסף של השיחות בין סגן הנשיא עומר סולימאן לנציגי האופוזיציה סביב סוגיית ההעברה המסודרת של השלטון.

רשת "אל-ג'זירה" דיווחה הערב מפי מקורות במערב, כי קיימת מחלוקת בין סגן הנשיא עומר סולימאן לרמטכ"ל סאמי ענאן. הסיבה, על פי הדיווחים, נוגעת לעמדותיהם של השניים באשר להתערבות הצבא נגד ההפגנות הבלתי פוסקות. מוקדם יותר טען שר החוץ אבו אל-רייט כי "ארצות הברית מתערבת יתר על המידה בנעשה במצרים". בתגובה, הודיע הערב דובר הבית הלבן רוברט גיבס כי "השלטון במצרים עדיין לא נענה למינימום הדרישות של המפגינים".

גל ההפגנות, על פי הדיווחים והקריאות במצרים, צפוי להימשך ואף להתעצם לקראת סוף השבוע. ייתכן ונהיה עדים להפגנות גדולות עוד יותר מאלו שנראו עד כה, וברקע נמשכות השביתות הגדולות וחסימתן של דרכים ראשיות. שר החוץ המצרי לשעבר, בוטרוס ראלי, הזהיר היום כי מצרים על סף התמוטטות כלכלית וטען כי רק מתווך מבחוץ יכול לעזור.