פלסטינאי חוצה מנהרה בעזה (צילום: חדשות 2)
חמוש במנהרה ברפיח. מעבירים גם נשים | צילום: חדשות 2

אהבה מעבר למנהרה: מה לא עושים בשביל להגיע לאהבת לבך? אנשים כבר קפצו ממטוסים, צנחו בלי מצנח, נהגו במכוניות מרוץ, אך נראה לפעמים כי המציאות - מביאה את האוהבים לעשות את הדברים גם אחרת.

זהו סיפורה של מיי אחמד וורדה, צעירה פלסטינית בת 26, שהתאהבה במוחמד, תושב מחנה הפליטים נוסייראת. עד כאן נשמע הכל פשוט, אך אם נבדוק היכן מתגוררים השניים נבין את מהות הבעיה: מיי אחמד מתגוררת במחנה הפליטים קלנדיה בגדה המערבית - ואילו מוחמד במחנה הפליטים נוסייראת במרכז רצועת עזה.

השניים הכירו באינטרנט לפני כחצי שנה, ועד מהרה התפתח הקשר לשיחות קבועות וארוכות בטלפון. "באמצעות מצלמות האינטרנט התבצע טקס האירוסין, ולאחר מספר שיחות בטלפון השלמנו את ההכנות לחתונה", מספר מוחמד. אולם כאן, לדבריו, החלה הבעיה.

הצד הישראלי לא אישר

"הגשנו בקשה לקבל אישורים מיוחדים באמצעות המשרד לעניינים אזרחיים ברמאללה, על מנת לבצע את טקס הנישואין", הוא אומר. "לאחר מספר פעמים שהצד הישראלי פשוט לא הגיב, הוא שלח לנו תשובה כי הוא אינו מאשר".

"הגענו למצב של ייאוש", הוא מספר, אך מוסיף מיד על הרעיון שצץ בראשו: "החלטנו להעביר את ארוסתי דרך המנהרות ברפיח". מיי עצמה מספרת על רגע העלאת הרעיון: "מוחמד סיפר לי על הדרך המקובלת בקרב תושבי הרצועה, ואני הסכמתי באותה השנייה, מבלי לחשוב פעמיים".

"אמי ואשתו של אחי התלוו אליי, ארזתי את חפציי ויצאנו לירדן - ומשם למצרים", היא מגוללת. "תחילה הערימו עלינו שלטונות ירדן בעיות, משום שאמי ילידת עזה, וגם בגבול ירדן-מצרים עשו לא מעט בעיות", היא מוסיפה.

יהיה מה לספר לנכדים

אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
חתונה בכל מחיר | צילום: חדשות 2

ואז הגיע הרגע הגדול - מאות המטרים הבודדים, המפרידים בינה לאהובה: "אדם שאינו מוכר לי פגש אותנו בסמוך לבור גדול באדמה, והורה לי לעשות בדיוק מה שהוא עושה", אומרת מיי. "ירדנו למטה והתחלנו לצעוד לכיוון רפיח הפלסטינית".

מיי מכנה את אותם הרגעים "דקות של חשש ופחד, במיוחד בשל העובדה שאתה מרגיש כאילו אתה בבית קברות אחד גדול". בתום חצי שעה של צעידה וגם קצת זחילה, "בלי חמצן ובליווי ריח כבד", הגיעה ה"משלחת" מהגדה לרפיח.

מיי נפגשה עם אהוב ליבה מוחמד, והם צפויים ליטול חלק בחתונה ההמונית שצפויה להתקיים השבוע במרכז רצועת עזה. מדובר בתופעה מקומית שצוברת תאוצה מאז תפס החמאס את השלטון בעזה, ובה מאות בני אדם לוקחים את נשיהן לאישה, בטקסים מרשימים אליהם מקפידים להגיע בכירי חמאס רבים.

דבר אחד כבר בטוח: למיי ולמוחמד יהיה הרבה מה לספר לילדים ולנכדים על "סיפור העלייה" של האמא, והמפגש המרגש עם הבעל האהוב.

תיעוד: הקלות שבמעבר מעזה לרפיח

תיעוד מיוחד: תושבי רפיח מצלמים את תקיפת המנהרות 

הצטרפו ל"חדשות 2" בפייסבוק