ראש המוסד לשעבר דני יתום אומר לרשת Sky הבריטית כי הנחת העבודה של ישראל צריכה להיות כזו שלא פוסלת מתקפה לא קונבנציונאלית מצד סוריה. "אנו צריכים להיות מוכנים אפילו למתקפה צבאית כדי למנוע את זה ומשמעותה של מתקפה צבאית עשויה להביא להידרדרות למלחמה", הוא מתריע - והוא לא לבד.

כפי שלימדה אותנו ההיסטוריה, משטר נואש עם נשק כימי הוא משטר מסוכן. לסוריה יש את מצבור גז העצבים הגדול ביותר במזרח התיכון, וכאשר אחיזתו של הנשיא בשאר אסד בשלטון נחלשת, עולה החשש שהוא ישתמש בנשק הכימי שלו או יאבד אותו לידי ארגוני טרור. ישראל רואה בתרחיש כזה - תרחיש יום הדין. תרחיש שיכול לעורר מלחמה.

כמות מספיקה למחיקת ערים שלמות

סדאם חוסיין הדגים לנו את השפעתו הנוראית של גז העצבים, הוא הרג אלפי כורדים בצפון עירק עם כמויות קטנות בהרבה ממה שיש לסוריה. בשאר אסד שולט היום במאות טונות של גז עצבים, מספיק כדי למחוק ערים שלמות. לסוריה יש שלושה מפעלים לייצור נשק כימי ושני מרכזי מחקר, מיקומם של חלק מהמחסנים - מוכר.

צבא סוריה, ארכיון (צילום: חדשות 2)
הצבא הסורי שומר בינתיים על מצבורי הגז | צילום: חדשות 2

גז קטלני שמורכב על טילים ופגזים מפוזר במקומות מסתור ברחבי סוריה. רבים מהמחסנים האלה נמצאים במקומות כמו חאלב, לטקיה,חמה וחומס, מרכזים שבהם הקרבות במלחמת האזרחים הם העזים ביותר.

סדאם חוסיין (צילום: חדשות 2)
סדאם חוסיין הציג את הסכנות | צילום: חדשות 2

ארגון אל קאעידה כבר פועל בסוריה, ארגוני מודיעין טוענים שאנשי הטרור מחפשים את הנשק הכימי. במשך חודש מאי, 12 אלף חיילים מ-18 אומות שונות התאמנו בירדן לתרחיש שבו ישתלטו על מאגרי הנשק הקטלני.

מומחים בפנטגון מזהירים שצריך 75 אלף חיילים כדי לאבטח את מצבורי הנשק הכימי הסורים. היום, חלק מהמשטרים הזרים מנסים לדחוק את אסד החוצה, אבל להשאיר את מרבית אנשי המשטר שלו בשלטון - כדי שעדיין יחזיק במפתח למצבורי הגז המסוכן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק