בעוד שהמוני אזרחי מצרים חוגגים ברחובות את מפלתו של הנשיא מוחמד מורסי, נשא האחרון נאום שבו הפנה אצבע מאשימה לעבר הצבא והתקשורת: "זוהי הפיכה צבאית מוחלטת, גנבו לנו את השלטון". בעמוד הטוויטר שלו כתב מורסי שהוא מבקש להתנגד להפיכה ב"דרכי שלום".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"גנבו מאיתנו את השלטון", אמר מורסי בנאום שעלה לרשת זמן קצר לאחר ההודעה על הדחתו. "זהו דבר רע למצרים. מהלך כזה, כמו שראינו בימים האחרונים, יחזור על עצמו שוב ושוב וידרדר את מצבה של מצרים". מורסי הוסיף והפנה אצבע מאשימה כלפי אמצעי התקשורת במדינה: "הם שימשו כלי כדי לחרב את כל מה שבנינו".

"חייבים ללכת לבחירות, הוסיף הנשיא המודח. "אני הנשיא הנבחר של מצרים. זה צריך להיות מקובל על כולם. אנחנו מסוגלים להתגבר על כל המכשולים.

"על כל אזרחי מצרים, כולל מפקדי הצבא והחיילים לפעול על פי החוקה ולא להשתתף בהפיכה הזו", אמר מורסי ב"ציוץ" שעלה בעמוד הטוויטר שלו. "היא מחזירה את מצרים לאחור". 

מפגינים נגד מורסי (צילום: רויטרס)
מפגינים נגד מורסי | צילום: רויטרס

ימונה נשיא זמני

מנגד, הביע ראש האופוזיציה המצרית, מוחמד אל-ברדעי, סיפוק לנוכח תוצאות ההתקוממות העממית במדינת הנילוס. "זהו תיקון המהפכה נגד הנשיא הקודם, חוסני מובארק", אמר. "מפת הדרכים שעליה הוסכם מספקת את דרישתו של העם במצרים - ללכת לבחירות חדשות".

מוקדם יותר הלילה פירט מפקד הצבא, גנרל א-סיסי, את "מפת הדרכים" להעברת השלטון במצרים מידי האחים המוסלמים הכוללת מספר שלבים. הוא אמר כי ימונה נשיא זמני למצרים עד לבחירות חדשות - ראש בית הדין העליון עדלי מנסור. בנוסף, החוקה תושהה ובית הדין החוקתי ינסח חוק חדש לבחירות פרלמנטריות.

הגנרל הבטיח כי המטרה היא להבטיח את חופש ההתארגנות והתקשרות ואמר שיוקמו מוסדות אזרחיים לניהול המדינה. א-סיסי הדגיש כי הצבא עצמו לא יהיה חלק מהמוסדות האלה ואמר כי "תוקם גם ועדה עליונה לפיוס לאומי, שתהיה לה אמינות ותייצג את כל הזרמים".