בתגובה ראשונה לדיווח על קשר ישיר של הארגון לחיסולו של ראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אל-חרירי, מכחישים מקורות בחיזבאללה כל קשר ל"הוכחות החדשות", כביכול, שטוען האו"ם כי יש בידיו - המקשרות את הארגון לחיסול, כך מדווח הבוקר העיתון "אל-אנבא" הכוויתי.

מקורות בארגון כינו את ההאשמות המיוחסות לו, כפי שפורסמו אמש בשבועון הגרמני "דר-שפיגל", כ"קלושות ובדויות". לדבריהם, מדובר בהדלפות שגויות מהחקירה, שמטרתן להשפיע על הבחירות הקרובות בלבנון, שתיערכנה ב-7 ביוני.

ב-14 בפברואר התפוצץ מטען רב עוצמה בפתח מלון ג'ורג' הקדוש בבירות, שניות לאחר ששיירתו של אל חרירי עברה במקום. הפיצוץ יצר מכתש בקוטר של שני מטרים ברחוב והביא למותם של חרירי, של שומר ראשו, ושל 22 אנשים נוספים.

רצח חרירי בביירות. מי יואשם? (צילום: רויטרס)
זירת ההתנקשות בחרירי. ארכיון | צילום: רויטרס

מלבד הדי הפיצוץ , התפזרו באוויר שאלות רבות לגבי זהותו של יוזם החיסול הפוליטי ועל המטרות שקיווה להשיג באמצעות הרצח. חלק מהתרחישים רמזו שארגון הטרור אל-קעידה קיווה לחסום את קשריו של חרירי עם משפחת המלוכה הסעודית. אחרים דיברו על שירות המוסד הישראלי שפעל להחליש את השכנה הלבנונית, וגם אירן נחשדה במניע להיפטר מחרירי, שנחשב למנהיג חילוני.

אך לפי דיווח העיתון הגרמני "דר שפיגל", פתרון התעלומה נמצא באויבים מבית: העיתון מדווח שכוחות המיוחדים של החיזבאללה, הם אלו שאחראים להתנקשות בחרירי.

מעגל טלפונים פעל עד יום הרצח

לפי הדיווח, כוחות הביטחון הלבנוניים איתרו מספר טלפונים ניידים שפעלו בסביבתו של חרירי בימים שקדמו לרצח, עד ליום הרצח עצמו, אשר כונו "המעגל הראשון של הגיהנום". בנוסף הצביעו החוקרים על קבוצה נוספת של כ-20 טלפונים ניידים נוספים ששייכים לאנשי הזרוע הצבאית של חיזבאלה, אשר כונו "המעגל השני של הגיהנום". טלפונים אלו תקשרו עם הקבוצה הראשונה באופן שוטף וחדלו לפעול לאחר הרצח.

נסראללה (צילום: חדשות 2)
נסראללה. הטלפונים יסגירו אותו? | צילום: חדשות 2

אחד הטלפונים, היה ברשותו של פעיל חיזבאללה שהוביל לראש היחידה המבצעית של הארגון, שעמד בראשה אחרי חיסולו של עימאד מורנייה - חאג' סלים. העיתון חושף פעילות מכוונת של הארגון שכללה את רכישת הטלפונים ואת מכונית המיצובישי שבה השתמשו כדי להטמין את חומרי הנפץ.

בנוסף דווח שממצאי החקירה התגבשו לכדי מסקנות ברורות כנגד הארגון לפני כחודש, אך למרות זאת, מסיבה שטרם ידועה, בחרו החוקרים שלא לחשוף את הגילויים המרעישים.