קבוצות קטנות של פליטים סורים, רובם נשים וילדים, מתגודדים בצד הטורקי של הגבול עם סוריה. הרשויות הטורקיות עזרו להעביר את הפליטים במכוניות מסחריות אזרחיות, לעיר אוהלים שהוקמה בידי פעילי "הסהר האדום" הטורקי במפעל טבק נטוש בעיר גבול טורקית אחרת ששמה "יילאדה".

שר החוץ הטורקי הודיע הערב כי עד כה הגיעו לטורקיה יותר מ-2,400 פליטים סורים - מתוכם כאלף פליטים רק ביממה האחרונה. עשרות מהפליטים הגיעו לטורקיה כשהם סובלים מפציעות מקלעים, רסיסים וכוויות. משיחה עם כמה מהם נשמע טון של חשש מהאפשרות שחיילים סורים יפתחו לעברם באש.

קצין בדרגת סרן, שערק מצבא סוריה, אמר היום כי הוא ממתין להגעת משפחתו על מנת להימלט מסוריה. לדבריו, הוא היה מזועזע כשראה חיילים סורים שותים וויסקי והורגים אזרחים סורים - וכי הוא לא היה מוכן להשתתף בכך.

אסד עדיין שולט במצב

למרות המצב החמור בסוריה, נראה כי בשלב זה עדיין משטרו של אסד מחזיק מעמד. איום ממשי על שלטונו יהיה רק כאשר נהיה עדים להפגנות ענק בערים חלב ודמשק. בשלב זה הדבר לא קורה, ולאסד עדיין יש סיכוי למגר עם הרבה דם את ההתקוממות.

ככל שאסד צריך להפעיל יותר יחידות של הצבא הסדיר - כך הסכנה למשטרו גדלה. בנוסף, ככל שהלחץ הבינלאומי על אסד גובר - כך גם הסיכוי שנראה הפגנות מחאה גדולות נגד משטר אסד בדמשק ובחלב. ככל שמעמדות הביניים בסוריה יתרשמו כי העולם מתייצב נגד אסד - כך ייקל עליהם לצאת לרחובות.

במקביל להחלטה המתגבשת במועצת הביטחון, החליטה הערב הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית להעביר למועצת הביטחון את הדיון בשאלת התיק הגרעיני הסורי מתוך הבנה שהכור שהפציצה ישראל, על פי פרסומים זרים, היה הכור שנועד לייצר פלוטוניום - וזהו דבר חמור מאוד למשטרו של אסד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק