N12
פרסומת

הבניין הגבוה בעולם יבנה בסעודיה

ברחבי המפרץ הפרסי נמשכת התחרות על הקמת הבניין הגבוה בעולם. נסיך סעודיה ומשפחת בן לאדן הודיעו כי יבנו מגדל בגובה קילומטר, שיכלול מלון, דירות יוקרה ומשרדים

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק
הבניין הגבוה בעולם יבנה בסעודיה
המגדל שמתוכנן בג'דה | צילום: AP

אחרי חודשים של טלטלה בעולם הערבי - שבים שם ל"ספורט" הכמעט מסורתי של שבירת שיאים בבניין גורדי שחקים הגבוהים בעולם. נסיך סעודיה אלוואליד בין טלאל, הכריז אתמול כי ישתף פעולה עם משפחת בן-לאדן ויבנה את המגדל הגבוה ביותר בעולם סמוך לעיר ג'דה. אם התכנית אכן תצא לפועל, יהפוך הקרוב ה"בורוג' חליפה" בדובאי לבניין השני "בלבד" בגובהו בתבל.

המשפחות הסעודיות שהתאגדו תחת השם "כלכלת ג'דה", ישקיעו 1.23 מיליארד דולר . משפחת בן לאדן המעורבת בפרויקט תחזיק כמעט 17% מהבניין. על פי התכנון, יתנשא הבניין לגובה של קילומטר ויכלול מלון, בתי דירות, דירות יוקרה ומשרדים וייבנה בניגוד מוחלט למשבר הבנייה ברחבי העולם, או לעוני בעולם הערבי.

בשנה שעברה הממלכה הסעודית חתמה הסכם עם חברת הארכיטקטים אדריאן סמית' וגורדון גיל שיעצבו את הבניין. החברה עומדת מאחורי עיצוב הבורוג' חליפה, מגדלי מאו בשנחאי ועוד מבנים עצומים ברחבי העולם.