החשבון נסגר: ממשלת תימן הודיעה הבוקר כי הצליחה לחסל את בכיר ארגון "אל-קעידה" בתימן, אנוור אל-עוולאקי, בתום מצוד שנמשך יותר משנתיים אחר אחת הדמויות הבולטות בהנהגת ארגון הטרור העולמי. נסיבות החיסול עדיין אינן ברורות, אך בהודעה של הרשויות בתימן נמסר כי "הטרוריסט חוסל עם כמה מפעיליו הבכירים. בשנה האחרונה הוא ניצל מניסיון חיסול של מזל"טים אמריקניים, אך הפעם לא שיחק לו המזל.

אנור אל-עוולאקי, איש דת סוני קיצוני, נחשב עד היום למנהיג תא הטרור של ארגון "אל-קעידה" בתימן. הוא נולד בשנת 1971 בניו-מקסיקו, ארצות הברית, להורים אמריקנים ממוצא תימני והחזיק באזרחות כפולה. בגיל צעיר עבר עם הוריו לתימן, ושב בראשית שנות ה-90' לארצות הברית, שם השלים את לימודיו האקדמיים.

גופי מחקר במערב סבורים כי במהלך שהותו בתימן, השקיע רבות בלימודי דת ועסק בהטפה לפעילי ג'יהאד שהתאמנו במדינה. עם שובו לארצות הברית, המשיך להשמיע התבטאויות הקוראות להיאבק בתרבות המערבית על שלל מאפייניה, ובכל דרך אפשרית. זאת, באמצעות פרסומים של פסקי הלכה ברשת האינטרנט וקלטות שהופצו ועודן מופצות למכירה לכל הדורש, ודרשות מוקלטות שלרובן ניתן להאזין באתרי שיתוף קבצים רבים ברשת.

אחראי לשורת ניסיונות פיגוע

בשנים האחרונות פעל אל-עוולאקי בתימן, ונחשב למנהיג הרוחני של "גרורת" אל-קעידה במדינה. גורמי מודיעין ייחסו לו את מתן ההכשרה ההלכתית לשורה של פיגועי טרור וניסיונות פיגוע בשנים האחרונות בארצות הברית - ובהם פיגוע הירי הרצחני בבסיס הצבא האמריקני פורט-הוד בטקסס, בו נהרגו 13 חיילים אמריקנים על ידי רופא בבסיס בשם נידאל חסן. אל-עוולאקי טען בראיון לרשת הטלוויזיה הקטרית "אלג'זירה", כי חסן יצר עמו קשר כשנה לפני הפיגוע.

אל-עוולאקי נחשב גם לאיש שהעניק את האישור ההלכתי למחבל הניגרי עומר פארוק עבד אלמטאלב, שנעצר בערב חג המולד 2009 בטיסת חברת "דלתא" האמריקנית מאמסטרדם לדטרויט, ושתכנן לפוצץ את המטוס במהלך הטיסה; אל-עוולאקי נאשם גם כמי שהורה לשלוח את מטעני הנפץ לכנסיות בשיקגו, בחודש אוקטובר 2010, ואשר אותרו בתאי המטען של שני מטוסים אמריקניים.

על כן, אין זה פלא שלאחר חיסולו של אוסאמה בן לאדן בראשית חודש מאי השנה, הפך אל-עוולאקי לאחד מהמועמדים המובילים להתמנות ליורשו. גם ההודעה על מינויו של איימן א-זוואהרי לתפקיד היורש לא פגעה בעובדה שאל-עוולאקי נשאר אחת הדמויות המרכזיות בפעילות הג'יהאד העולמי, וזכה לפופולאריות רבה בקרב פעילי הטרור בתימן - ובעולם כולו. אחת הסיבות לכך היא ידיעתו את השפות הערבית והאנגלית, מה שגרם לצעירים רבים ברחבי העולם להיות חשופים למסריו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק